Fires i festes
,
2016
Del 5 al 7 d'agost
Conjunt monumental
Olèrdola

Activitats culturals 'Olèrdola. La ciutat perduda'

Primera edició del programa d’activitats 'Olèrdola , la Ciutat Perduda', que inclou música medieval, circ, art contemporani, contes, exposició d’instruments, campament medieval i un espectacle que guia un recorregut nocturn pel conjunt monumental.

Les activitats rememoren que entre els segles X i XI, en plena Edat Mitjana, només hi havia a Catalunya deu ciutats i Olèrdola era una d’elles. La proposta parteix de l’època de Mir Geribert. En aquest context, es reprodueix el viatge d’uns joglars i creuats que passen pels pobles d’Olèrdola fins arribar al castell. Allà hi hauran activitats medievals, teatre, circ i propostes artístiques.

El carro dels joglars passarà per Sant Pere Molanta el divendres 5 d’agost, de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 7. Després anirà a Moja, en horari de dos quarts de 8 a dos quarts de 9. Dissabte 6 d’agost el carro dels joglars farà estada a Sant Miquel, de les 12 a la una del migdia.

Dissabte 6 d’agost s’ha programat tota una tarda d’activitats al Castell, de dos quarts de 5 a les 8 del vespre. Els antics habitants d’Olèrdola recuperen la ciutat: els joglars arriben a Olèrdola. Es podrà veure una exposició d’instruments musicals de l’Edat Mitjana, gaudir de narracions, experimentar la vivencia d’estar en un campament medieval, participar en un taller de forja i tint i meravellar-se amb números de circ.

Des de dos quarts de 10 a dos quarts de 12 de la nit es programa al Conjunt Monumental un espectacle-itinerari de descoberta nocturna, amb la música i la llum transformant 'La Ciutat Perduda'.

Diumenge, 7 d’agost, en horari de 10:30 a 14h, hi haurà matí de contes i visites guiades a l’exposició d’instruments medievals, així com el campament medieval. L’entrada el dissabte a la tarda, fins a l’hora de tancament, tindrà un preu de 6 euros. Amb motiu del programa d’activitats, una part del jaciment arqueològic no es podrà visitar a partir de les 16h.

El teixit associatiu d’Olèrdola fa la seva aportació a “Olèrdola, la Ciutat Perduda”. Els grups de teatre l’Arrel, de Sant Miquel, i El Folre, de Sant Pere Molanta fan la seva contribució en els espectacles, així com els Diables de Moja.

*Organitza: Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat i  Ajuntament d’Olèrdola, amb la producció de Temps de Joglars

  • imatge de control 1per1