Fires i festes
,
2016
Del 4 al 14 de febrer
Places i carrers
Vilafranca del Penedès

Carnaval de Vilafranca

Sa majestat el Rei Carnestoltes XIIIè i I de Vilafranca arribarà Dijous Gras, dia 4 de febrer, a les 19h a la plaça del Carme i amb la seva Cort recorrerà els carrers del Centre en direcció a l’Ajuntament amb l’acompanyament musical dels McKensy's Clan Band. Arribats a la plaça de la Vila, la Cort prendrà la Casa de la Vila, des d’on el Rei Carnestoltes oferirà el pregó que donarà el tret de sortida oficial a les festes de Carnaval. Abans, però, la Comissió de Carnaval ha anunciat diverses sorpreses i ha demanat a tothom que estigui ben atent a l’Arribo d’enguany.

El mateix dijous la Moderna acollirà a partir de les 22.30h la 4a edició del CurtNaval, el concurs de curtmetratges del Carnaval. Es projectaran els curts participants i es donaran dos premis: el premi de la Concubina i el premi del Públic.

Divendres 5 de febrer, a les 20,30h hi haurà l’Escorreguda de Bars amb el grup de grallers els Ganxets, Grallers del Baix Camp des de l’Escorxador fins a Cal Bolet on hi haurà el sopar de Carnaval. Els tiquets per participar a la ruta tenen un cost de 10€ (5 consumicions i el sopar) i es podran comprar a partir de les 20h a l’Escorxador.

A partir de les 24h, el Teatre Cal Bolet acollirà el Ball de Gala del Carnaval amb la Karaoke Band. L’entrada al ball és gratuïta per a totes les persones que vénen disfressades de cos sencer i de 5€ amb consumició per les persones no disfressades.

Dissabte 6 de febrer, a les 12h, el Rei i la seva Cort aniran de mercat amb la Banda de l’EMM M. Dolors Calvet. Després de les Matinades al Mercat, al voltant de les 13h, hi haurà concert vermut a la plaça de Santa Maria.

I dissabte de Carnaval a la tarda ha arribat el torn dels més petits amb el Carnaval Infantil. A les 17h a la plaça de la Vila es farà la Despertada del Rei Carnestoltes pel que es recomana portar xiulets, panderetes i qualsevol estri que faci soroll. Si el Rei es desperta, es farà una cercavila fins a la plaça Jaume I amb l’acompanyament de la Batukada de l’EMM M. Dolors Calvet. Arribats a la plaça, animació infantil amb l’espectacle El gran ReBOOOMbori de la Companyia Roger Canals.

Diumenge 7 de febrer, a les 19h al Casal Popular, tindrà lloc el Ginjazz Penedès, un tast de gintònics maridat amb el jazz de Roger Martínez Trio. El preu per participar en aquesta activitat és de 3€.

Dimarts 9 de febrer, de les 17,30 a les 19h, s’instal·larà la Capella Ardent de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a la plaça de la Vila per a tothom qui vulgui dir-li l’últim adéu i donar el condol a la desconsolada vídua. En el transcurs de la vetlla, es farà un taller de sardines pels infants i actuarà el grup de Ministrers de l’EMM M. Dolors Calvet.

Dimecres de Cendra, dia 10 de febrer, a partir de les 18h a la plaça de la Vila es farà la darrera vetlla i a les 19h sortirà el seguici fúnebre en direcció al parc Tívoli. La comitiva de l’enterrament està formada per la Mort, els Tabalers del Ball de Diables de Vilafranca, el carruatge mortuori a cavall que traslladarà el fèretre del Rei Carnestoltes, les autoritats, vídua i ploraneres i la Banda de Música de l’EMM M. Dolors Calvet.

L’enterrament passarà pels carrers Cort, Parellada, Palma, Sant Joan, Rambla de Nostra Senyora, Tarragona i Bisbe Morgades. Arribats al Tívoli es farà la Lectura del Testament de Sa Majestat i es farà la incineració del Rei Carnestoltes XIIIè i I de Vilafranca. Tot seguit, sardinada popular.

 

La Rua de la Resurrecció, divendres 12 de gener

La tradicional rua de carrosses i comparses, que s’ha batejat com “La Rua de la Resurrecció”, es farà com l’any passat divendres següent al cap de setmana de Carnaval arran de la valoració positiva que s’ha fet del canvi de data. Així doncs, divendres 12 de febrer, a partir de les 21,30h, tindrà lloc la Rua de la Resurrecció que comptarà amb la participació de 25 carrosses i 10 comparses. Després de la rua, a la sala de festes 1876 Casino Club, hi haurà la Gran Resurrecció de SM El Rei Carnestoltes, l’entrega de premis a les millors carrosses i comparses i continuarà la festa de Carnaval amb el “Resurrection Fest”.

Els actes de Carnaval a Vilafranca es tancaran diumenge 14 de febrer amb el Carnaval Xic, una festa de carnaval per infants de 0 a 2 anys organitzada per l’AMPA de les Llars Municipals d’Infants amb l’espectacle d’animació infantil El Gegant que baixa de la Muntanya a càrrec de Jaume Ibars, que tindrà lloc a les 11,45h, al Poliesportiu de l’Escola Mas i Perera.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1