Música
,
2016
Diumenge 22 de maig, 19h
Auditori del Fòrum Berger Balaguer
Vilafranca del Penedès

Concert 'Maria Miró i Anna Crexells' (Festival de Música i Veu)

La soprano barcelonina Maria Miró proposa un recital que constitueix una autèntica mostra de mestissatge líric: compositors catalans que utilitzen poemes castellans i aires andalusos o versos de poetes llatinoamericans i ritmes antillans, compositors francesos i italians que s'inspiren en la música espanyola, inusuals sarsueles catalanes i cubanes, operetta alemanya amb aire espanyol... Una insòlita fusió de cultures en l'àmbit líric.

Maria Miró estudià cant al Conservatori del Liceu i al Royal Northern College of Music de Manchester. Ha estat guardonada amb el Primer Premi al 22è Concurs Josep Mirabent i Magrans de Cant 2014, Primer Premi i Premi de Sarsuela al III Concurso Internacional de Canto Ciudad de Elda 2014, Premi Associació Concertante al 18è Concurs Josep Mirabent i Magrans de Cant 2010, Premi Associació al Concurs Joan Massià de Cant 2008, Primer Premi al Concurs d'interpretació Musical l'Arjau per a Joves 2008. Finalista del Concurs de cant Clonter Opera Prize i del The Elizabeth Harwood Memorial Prize, així com Menció d'Honor al The Cronshaw Song Cycle Prize. En l'àmbit operístic ha actuat al Teatro Real, al Gran Teatre del Liceu, al Wexford Festival Opera, Dorset Opera Festival, al Lyric Opera Studio de Weimar o al Teatre de l'Òpera del RNCM de Manchester amb papers en òperes com ara L'Atlàntida, Cendrillon, Don Giovanni, Così FUN tutte, La flauta màgica, Suor Angelica, Così fan tutte, Vanessa o Dido i Eneas. Ha treballat amb els mestres Ivor Bolton, Josep Pons, Andrew Davis i amb directors d'escena com Krzysztof Warlikowski, Justin Way i Dmitri Tcherniakov. En l'àmbit del recital i l'oratori ha cantat a nombrosos festivals i cicles de concerts i ha estrenat obres dels compositors Antoni Ros Marbà i Ramon Ribé.

Maria Miró, soprano
Anna Crexells, piano

Tast de comiat: Els assistents són convidats, en finalitzar el concert, a una degustació de cava i catànies, que se servirà a la Sala d'exposicions del mateix Fòrum Berger Balaguer.

Preu entrada: 6 €
Es poden adquirir al portal www.topticket.cat o a la taquilla del Fòrum Berger Balaguer, els dijous, divendres i dissabtes, de 18 a 20 h, i diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

  • imatge de control 1per1