Activa't
,
2016
Dijous 14 d'abril, 19:30h
Casal Popular
Vilafranca del Penedès

Conferència 'La transició fallida a Sèrbia'

El Casal Popular de Vilafranca organitza una nova xerrada dins el cicle ‘Veus del Món’, per acostar-nos aquest cop als Balcans, amb una xerrada de Jordi Cumplido sota el títol ‘La transició fallida a Sèrbia’. Una dècada i mitja després de la caiguda del règim nacionalista de Milosevic, i de l’inici de la transició democràtica a Sèrbia, aquest estat de l’antiga Iugoslàvia segueix pres d’una crisi econòmica i social, i de la pervivència dels valors ultranacionalistes i conservadors.

El fracàs d’aquesta transició democràtica ens porta a obrir focus per donar un cop d’ull a com han funcionat fenòmens similars en d’altres països de l’Europa de l’Est, on generalment les reformes polítiques i econòmiques, i la regeneració social, segueixen sent una tasca pendent.

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Cumplido Mora, llicenciat en periodisme i història per la UAB, i màster en història contemporània. Està especialitzat en l’Europa Oriental, amb especial atenció als Balcans i la desintegració de Iugoslàvia.

  • imatge de control 1per1