Entorn
,
2016
Del 5 al 9 d'abril
Diversos espais
Vilafranca del Penedès

Dia mundial de l'activitat física 2016

L’Àrea Bàsica de Salut Vilafranca participarà activament en un seguit d’accions per promocionar la practica de l’exercici físic, coincidint amb el dia Mundial de l’Activitat Física. L’objectiu és promocionar l’activitat física a la població de Vilafranca i comarca i la pràctica fonamental a la vida quotidiana, juntament amb altres hàbits de vida saludable. Les 4 activitats proposades són totes gratuïtes, estan programades entre el 5 i el 9 d’abril i van adreçades als professionals i als usuaris dels centres d’atenció primària i consultoris locals.

PROGRAMA:

Dimarts 5 d'abril

De 14 a 14:45h | CAP Alt Penedès (4a planta): Taller de pilates adreçat a tots els professionals dels CAP i consultoris locals de l’Alt Penedès que s’animin a participar en el taller de pilates impartit pels fisioterapeutes de la Unitat de Rehabilitació. Cal portar roba còmoda, mitjons i tovallola de platja.

Dijous 7 d'abril

De 17:30 a 19h | CAP Alt Penedès (4a planta): Taller de ioga en família. Cal portar roba còmoda, mitjons i tovallola de platja. Us en donaran més informació a la Unitat de Rehabilitació (4a planta) o a l’Equip de Pediatria (planta 2). Adreçat a: tots els usuaris (a partir de 3 anys) que vulguin participar en una sessió de ioga impartida pels fisioterapeutes de la Unitat de Rehabilitació del CAP de Vilafranca.

De 10 a 14h i de 15 a 20h | CAP Alt Penedès: Pugem un cim! Es distribuiran fulletons amb consells pràctics per incorporar l’activitat física a la vida diària, s’atendran consultes relacionades amb l’exercici físic i s’oferirà assessorament. A la planta 0 hi haurà una professional de l’organització. Aprofitant aquesta ubicació, s’instal·larà un punt d’informació sobre els beneficis i l’impacte que té l’exercici físic en la salut i en el control de moltes malalties cròniques. Adreçat a: tots els usuaris i professionals del CAP que s’animin a pujar les escales en lloc de fer servir l’ascensor.

L’activitat consisteix en comptabilitzar els esglaons que es vagin pujant durant el dia i calcular els metres d’altitud que s’assoleixin entre tots. Així doncs, si s’aconsegueixen sumar, per exemple, 303 metres, simbolitzarà que s’ha assolit el cim de la muntanya de Sant Pau, si se’n sumen 720, representarà que s’ha pujat fins a Montserrat, etc. La idea és arribar, entre tots, com més amunt millor en aquesta ocasió i anar superant cims de més altitud any rere any.

Dissabte 9 d'abril

10h | Aparcament del Complex Aquàtic: Caminada al pèlag gran de Vilobí. Cal portar roba i calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar. Adreçat a tots els professionals dels CAP i consultoris locals de l’Alt Penedès.