Arts
,
2016
Del 23 d'abril al 22 de maig
Museu Deu
El Vendrell

Dibuixos de Charlie Rivel de Joan Soler-Jové

El 23 d’abril d’enguany es commemoren els 120 anys del naixement de Josep Andreu Lasserre, més conegut com a Charlie Rivel, el pallasso que va fer riure diferents generacions i que se’l reconeix pel seu vestit vermell, el seu nas quadrat vermell, la seva guitarra i la seva cadira també vermella.

Fill d’una família que es dedicava al món de l’espectacle i el circ, aprengué ràpid l’ofici i al llarg de la seva trajectòria rebé diversos reconeixements. Entre els seus espectacles, els més coneguts són els d’udolar a la lluna o plorar com un infant.

El Museu Deu del Vendrell s’uneix als actes d’homenatge amb l’exposició de dibuixos de Charlie Rivel de l’artista Joan Soler-Jové. Soler-Jové és sens dubte l'artista català que ha tingut millor atenció envers l'espectacle del circ, per la temàtica dels pallassos i, especialment, per la figura de Charlie Rivel. Disposa d’un important patrimoni pictòric i literari, després de més de quatre dècades seguint la trajectòria del pallasso cubellenc.

Durant el cap de setmana del 23 i 24 d’abril les primeres cinquanta persones que visitin el Museu Deu seran obsequiats amb un punt de llibre fet per en Soler-Jové, i les dues primeres també es podran endur el llibre de Joan Soler-Jové 'Remor de dibuixos'.

  • imatge de control 1per1