Activa't
,
2017
Dimecres 15 de febrer, 19:30h
Casal Popular
Vilafranca del Penedès

Documental 'Uchungu na tumaini, crònica del dolor i l'esperança'

'Uchungu na tumaini, crònica del dolor i l'esperança' és un documental que vol trencar el silenci que envolta el conflicte de la República Democràtica del Congo, un dels conflictes més greus, llargs i oblidats de l’actualitat,  i mostrar, més enllà dels recursos naturals, les condicions de vida i les vulneracions constants dels drets humans que pateix la població civil congolesa, especialment les dones i nens. Amb testimonis i vivències colpidores i ben reals.

El dimecres dia 15 de febrer, dins el Cicle Veus del Món, a dos quarts de vuit del vespre començarà, amb puntualitat, aquest documental de 55 minuts de durada i posteriorment encetarem un col·loqui amb la Rita Huybens i el Josep Ramon Giménez, membres de la lliga dels Drets dels Pobles. Ells es van desplaçar al Kivu Nord amb una petita càmera HD per prendre testimoni directe i mostrar el dinamisme, l'activisme i la lluita d'una societat que vol recuperar la quotidianitat.

Josep Ramon Giménez, director de 'Uchungu na tumaini' és periodista. Ha treballat durant 25 anys a Televisió Espanyola (TVE). A partir del 2009 s’ha dedicat a fer documentals audiovisuals per a diferents ONG i entitats del tercer sector. Ha dirigit el documental Amazònia, masato o petroli i el curt de sensibilització per a infants El món de Darma per a la Lliga dels Drets dels Pobles. Així mateix, ha fet vídeos per a l’ONG Acciónatura i per a l’associació Loopa Media, i col·labora en la xarxa social BarcelonActua i en diverses campanyes mediambientals.

*Organitza: Casal Popular de Vilafranca

  • imatge de control 1per1