Arts
,
2016
Del 7 al 19 de juny
Capella Sant Joan
Vilafranca del Penedès

Exposició 'M'enCANTA: L'Espinguet 50 anys'

A través d’imatges, la coral infantil L'Espinguet vol mostrar que, tot i l'evolució constant del món que ens envolta i també de la societat, el treball pel qual va iniciar-se l'Espinguet, és tant vàlid i necessari ara com quan va fundar-se. Volem transmetre i encomanar les ganes de cantar....i és que cantar....els enCANTA!!!!

"Volem posar en valor el fet de cantar a través de diferents visions i a través de l’experiència dels propis cantaires. Cantar permet aprendre vocabulari nou, conèixer diferents estils de música, conèixer altres cultures, viatjar a través de les cançons, permet treballar el ritme, sentir-se part d 'un grup, d'un conjunt on cadascú és imprescindible. Permet descobrir i treballar l 'instrument més proper que tenim, la nostra veu, permet aprendre a respirar millor. Cantar ens fa més feliços i ens permet conèixer i compartir emocions amb altres nens i nenes de corals d'altres poblacions, siguin catalanes o estrangeres."

A l’exposició, la música hi serà molt present, i s’hi podran escoltar diferents cantates que s’han fet durant aquests anys. El Cor Infantil l’Espinguet va ser fundat l’any 1965 per membres de l’Agrupació Folclòrica amb la finalitat que els infants gaudissin de la música mitjançant el cant coral. Des d’aleshores, aquesta tasca ha estat ininterrompuda.

Al llarg d’aquestes cinc dècades, al voltant de 700 vilafranquins i penedesencs han estat protagonistes de la seva història i han fet possible que cinquanta anys després de la fundació, aquest petit gran cor continuï tenint l’esperit musical intacte i moltes ganes de tirar endavant. Actualment està format per una seixantena de cantaires d’entre 3 i 18 anys, i el formen tres grups: petits, mitjans i grans.

El diumenge 19 de juny a les 12 del migdia, l’Espinguet oferirà un concert molt especial amb la col·laboració de la coral El Serral de Lavern i el Petit Vailet de la Múnia. Com a cloenda del curs, hi haurà un intercanvi amb el cor ‘Estonian Radio Girls Choir’ d’Estònia, que són un grup de 38 noies d’entre 13 i 15 anys que vénen a Catalunya a participar al festival de Cantonigròs i que faran intercanvi amb l’Espinguet els propers 12,13 i 14 de juliol a Vilafranca. Més informació a www.lespinguet.org.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1