Fires i festes
,
2015
Del 7 al 24 de gener
Diversos espais
Vilafranca del Penedès

Festes de Sant Raimon

Les Festes d'Hivern - Festes de Sant Raimon s'erigeixen dins el calendari festiu de Vilafranca com unes festes organitzades per les diferents entitats de ciutat, éssent en aquest sentit una mostra de la capacitat i il·lusió del món associatiu local per difondre i dinamitzar les seves pròpies activitats així com la capacitat de generar i promoure'n d'altres. Com a element integrador de les festes s'inclouen, per una banda, la producció i difusió de la creació artística local (teatre, música, dansa, literatura...) i, per l'altra, totes aquelles activitats que siguin proposades pel món associatiu de la ciutat, tant si són el resultat de les seves pròpies activitats com si són fruit de la col·laboració de les unes amb les altres.

Calendari d'actes
Les Festes de Sant Raimon tenen el seu inici el 7 de gener, coincidint amb la festivitat de sant Raimon de Penyafort, copatró de la ciutat. En la mesura que sigui possible, les Festes de Sant Raimon inclouen tres caps de setmana com a màxim, per tal de poder comptar amb suficients dies festius que assegurin la participació ciutadana als actes que s'hi programen. Majoritàriament tots els actes tenen lloc a partir de les 20 hores per tal d'afavorir la concurrència de públic als actes. Especial rellevància té, durant les Festes d'Hivern la programació musical alternativa durant els caps de setmana.

El contingut de les Festes varia d'un any per altre però a grans trets és poden identificar com a actes consolidats durant aquestes festes: les conferències i xerrrades organitzades per les entitats, els actes populars i gastronòmics, el concerts de petit format i el concert de gran format tant d'inici com de cloenda així com la festa dels Esplais adreçada als infants de la Vila i que té lloc sempre en un dels dissabtes a la tarda.

La Coordinadora
Les Festes d'Hivern són organitzades i coordinades per la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon que s'escull cada any mitjançant una assemblea d'entitats que es celebra entre els mesos de març i abril. La composició de la Coordinadora és d'un mínim de quatre membres i un màxim de sis. Els components de la Coordinadora pertanyen habitualment a entitats i associacions amb seu a la ciutat. La funció de la Coordinadora és la de confeccionar el programa de les festes, conjuntament amb les entitats de les diferents activitats que aquestes proposin. La Coordinadora ha de gestionar els recursos tècnics i econòmics que disposa i és el Servei de Cultura qui posa al seu abast, mitjançant un conveni anual, la dotació econòmica, la disponibilitat d'infrastructures i equipaments municipals per a fer possible les festes.

Aquí podeu consultar tots els actes de les Festes de Sant Raimon 2016!
 

  • imatge de control 1per1