Entorn
,
2015
Del 23 al 27 de novembre
Barri de l'Espirall
Vilafranca del Penedès

Jornades d’Horticultura Ecològica

Del 23 al 27 de novembre tindran lloc, per tercer any consecutiu, les Jornades d'Horticultura Ecològica organitzades per la Casa d'Oficis De la Terra en el marc del projecte Treball als Barris.

L'objectiu de les Jornades és apropar els participants a la producció ecològica, al consum responsable i als beneficis de l’horticultura ecològica així com donar a conèixer l’hort ecològic de la Casa d’Oficis De la Terra. Pedagògicament, les jornades també es plantegen per afavorir el desenvolupament de competències clau i la participació social dels/de les alumnes.

Enguany, les jornades tenen un format que combina xerrades, tallers i visites a l’hort ecològic durant els cinc dies de la setmana. Les activitats s’iniciaran a les 10h i tindran una durada de dues hores.

Dilluns 23 de novembre, 10h. Inauguraració de les Jornades amb dues xerrades que tindran lloc al Local Municipal de l’Associació de veïns/es del barri de l’Espirall (plaça Dr. Bonet): Tècniques d’horticultura ecològica, a càrrec d’Alí Bilal i Mohamed Zanana, participants de la Casa d’Oficis; i La producció agrícola biodinàmica, a càrrec de Pere Gil, pagès, hortalplat.cat. Tot seguit, els assistents a les xerrades podran fer una visita guiada a l’hort ecològic de la Casa d’Oficis al barri de l’Espirall.

Dimarts 24 de novembre, 10h. Taller Elaboració de conserves, a l’Edifici de La Fassina, a càrrec de Jonathan De las Heras, Wilmin Brito i els alumnes del PFI La Forquilla.

Dimecres 25 de novembre, 10h. Taller L’hort al balcó, a l’edifici de La Fassina, a càrrec de Younes Azar i Bryan Córdova.

Dijous 26 de novembre, 10h. Raquel Riesco i Lara Valderas estaran a càrrec del taller Elaboració de productes naturals per l’ús quotidià, a l’edifici de La Fassina.

Divendres 27 de novembre, 10h. Xerrada sobre Herbes remeieres que tindrà lloc al Local Municipal de l’Associació de veïns/es del barri de l’Espirall (plaça Dr. Bonet), a càrrec de Federico Bravo i Marc Santacana i una visita guiada a l’hort ecològic de la Casa d’Oficis De la Terra ubicat al barri de l’Espirall.

La Casa d’Oficis De la Terra 4 és un projecte de Treball als Barris impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d’Ocupació i Formació–La Fassina, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel el Fons Social Europeu.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1