Arts
,
2016
Del 29 de gener al 6 de març
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

'Lectures permeables', exposició de Xavier Deltell

El divendres 29 de gener s’inaugurarà a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca l’exposició “Lectures permeables” del fotògraf Xavier Deltell. L’acte d’obertura serà a les 20h i anirà a càrrec del comissari de l’exposició Joan Gil Gregorio, membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art i comptarà amb la presència de l’artista, Xavier Deltell, i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.

Xavier Deltell (Barcelona, 1953) és un fotògraf resident a Corbera de Llobregat, que acumula una llarga trajectòria professional com a fotògraf artístic. Al llarg del seu recorregut ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives tant dins del territori català (Barcelona, Terrassa, Sant Sadurní d’Anoia, Vilanova i la Geltrú, Capellades, Tarragona), com nacional (Toledo, Madrid, València, Granada) i també internacional (Londres). Així mateix, ha participat en diversos concursos i biennals d’art en els quals ha estat reconegut i seleccionat per la seva obra fotogràfica.

L’artista ha escollit un seguit de fotografies que conviden a reflexionar sobre l’entorn i la societat. D’aquesta manera, tot i que actualment vivim en un moment de saturació d’imatges, la indefensió del receptor davant de tanta contaminació visual demana que els autors siguin constructors d’esperits crítics. La pràctica fotogràfica de Xavier Deltell és molt àmplia i els seus registres abasten un ventall molt divers, encara que tothora se situen en la condició de contenidor de coneixement.

Aquesta exposició gira al voltant de dues suites que contrasten pel diàleg de contraris que estableixen. La sèrie “Reflexions” formada per fotografies en que l’artista explora al màxim els recursos surrealistes per traslladar possibles lectures narratives, una metamorfosi entre la creació de l’artista i la realitat. I d’altra banda, la sèrie “Absències” que recala en la no intervenció del fotògraf, per captar, en espais trobats, la poètica del no res.

Així doncs, en el recorregut expositiu trobarem imatges de silenci i de nostàlgia, petges en blanc i negre suspeses en el temps que contrasten amb la transgressió d’un món en color compost per objectes dispars. Però ambdues sèries tenen un denominador comú: comparteixen atmosferes sorprenents i desconcertants que inquieten de la mateixa manera a l’espectador i el fan partícip actiu per la seva condició d’obra oberta i de lectures permeables.

Aprofitant l’estada d’aquesta mostra a Vilafranca, és durà a terme una activitat paral·lela que tindrà lloc el dissabte 20 de febrer a les 11,30h a la mateixa Sala dels Trinitaris. L’activitat constarà d’una xerrada sobre l’exposició i la fotografia dirigida pel mateix artista, i l’accés serà totalment lliure i gratuït.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el diumenge 6 de març

Horaris: de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes, diumenges i festius de 18 a 20h.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1