Arts
,
2015
Dissabte 16 de d'abril, 11h
El Taronger
Vilafranca del Penedès

Matrioshka, contes i una biblioteca popular a l'hora del vermut

Tornem a ser aquí amb la proposta d’un matí de vermut, sol i contes. Et convoquem al pati d’El Taronger, el dissabte 16 d’abril a partir de les 11:00h, per trobar-nos al voltant d’una lectura oberta de contes.

Aquesta vegada però, t’animem a participar en un intercanvi/préstec/donació de llibres que tindrà lloc abans de la lectura. Et proposem que remenis, que furguis, que burxis la teva biblioteca. Segur que sabràs on trobar aquell llibre que et va llegir els secrets més íntims abans que tu gosessis pronunciar-los i que encara guarda un cert regust agre. O el llibre del teu primer Sant Jordi de veritat, aquell que mostraves amb orgull perquè no venia dels pares o la tieta. I amb restes encara de sorra fina entre les pàgines i la tapa arrugada i bufada pel sol i l’aigua, potser encara hi trobes aquell llibre que et va rescatar d’un avorriment inevitable durant aquell estiu etern. O algun altre d’aquell amic que te’l va deixar perquè “no podies continuar vivint sense llegir-lo” tot i que, amb el temps, has comprovat que no tenia raó. Segur, segur, segur, que en tens uns quants que t’han salvat (literalment) de l’odissea dels viatges amb Renfe. I entre un parell de diccionaris que fa anys que no fas servir, potser encara es resisteix aquell llibre que s’ha merescut on lloc a la teva estanteria gràcies a la dedicatòria de la primera plana. I fins i tot, si la cerca és exhaustiva, trobaràs aquell altre que era dels teus avis i que guardes com un tresor amb el misteri de no saber com ha pogut sobreviure a set mudances, quatre fills i dues guerres.

Totes les biblioteques són vives de llibres que porten amb ells el teu temps i el dels altres. Només cal que en triïs un, el portis a la trobada de contes, i en una fitxa escriguis el teu nom, una adreça de contacte i el motiu pel qual vols que algú altre, qui sigui, el llegeixi. El pots donar, intercanviar amb algú altre o inclús deixar-lo en préstec. Sí! Obrim un petit espai de préstec al Taronger perquè un cop llegit el podeu tornar a la persona que us el va deixar.

No oblidem els contes però, que de tots van ser els primers. Ja que hi ets, anima’t a triar algún conte per compartir-lo amb tots nosaltres. Però haurem de limitar la lectura, i per això us demanem que els contes tinguin una durada màxima de deu minuts i que quan l’hagueu triat ens envieu la proposta a dolia.vilafranca@gmail.com per tenir un control dels lectors i el temps i, perquè no dir-ho, curiositat per saber quins contes heu triat.

Organitza: Associació Cultural Dòlia amb la col·laboració d'El Taronger.

  • imatge de control 1per1