Arts
,
2016
Del 12 de març al 3 d'abril
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

'Miranti Natura', aquarel·les d'Assun Savall

Assumpció Savall Domingo és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 1978 i té un Màster en Nutrició i Alimentació per la Universitat de Barcelona (2006). És professora de Ciències Naturals des del curs 1997/1998 fins a l’actualitat, ininterrompudament. Ha estat professora del crèdit d’Il·lustració científica a l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès durant els cursos 1997/98 i 1998/99. Paral·lelament a la seva activitat professional com a docent, ha participat en diversos cursos d’aprenentatge de dibuix científic al Museu de Zoologia de Barcelona (Actual Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella) durant els anys 1994, 1995 i 1996, de diferents especialitats: botànica, zoologia general, ocells..., amb l’ utilització de tècniques i materials diversos. Ha realitzat treballs d’il·lustració científica per a llibres i especialment llibres de text.

Per a l’artista, la seva pràctica aplega un seguit de conceptes com: observar, admirar, emocionar-se, comprendre i passar després al traç, al dibuix per explicar les mil formes que pren la natura, quina més bella, quina més sorprenent... i anar més enllà per aportar informació, per destacar els caràcters útils per a l’estudi, per fer ciència. Dibuixar la natura ha estat un exercici constant de l’ésser humà des de les cultures més antigues, tot sovint amb tanta subtilesa que es pot considerar l’origen de l’art. La il·lustració científica li ha permès unir diverses passions: el dibuix, la ciència i la didàctica,

L’exposició romandrà oberta al públic fins el diumenge 3 d’abril en horaris d’obertura de dimecres a divendres de 17 a 20h i els caps de setmana i festius de 18 a 20h. Amb motiu de les festes de Setmana Santa la Sala romandrà tacada els dies 27 i 28 de març.

  • imatge de control 1per1