Llibres
,
2015
Divendres 9 d'octubre, 20h
Capella de Sant Joan
Vilafranca del Penedès

Presentació de 'Nadie te está esperando'

Coorganitzada pels Serveis de Cultura i Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració de La Cultural llibreria, el proper divendres dia 9 d’octubre, a les 8 del vespre, tindrà lloc a la capella de Sant Joan la presentació de la novel·la 'Nadie te está esperando' de l’escriptor, sociòleg, terapeuta i coach Raúl Martínez Ibars.

'Nadie te está esperando' se situa dins el gènere de la novel·la social. Narra una història fictícia, la de la senyora Reme (una jubilada d’origen murcià resident a Barcelona) que es veu abocada a acceptar per part de l’ajuntament la proposta de conviure en un pis d’acollida amb uns nois senegalesos. Poc a poc, la Reme es va convertint en una figura maternal i protectora, especialment quan Babacar, un dels nois amb qui comparteix habitatge, és assassinat per membres d’una banda de traficants de droga. A Nadie te está esperando se’ns condueix per les contradiccions més bàsiques de l’ésser humà. Una història que parla de la immigració interna dels anys 60 i 70 del segle passat, de l’actual immigració d’altres països, però també de la situació d’exclusió social i la falta d’habitatge, així com dels estereotips vinculats a la immigració que pivoten al voltant dels seus personatges durant tota la novel·la i que són tan ficticis com reals.

L’obra ha estat editada per la Fundació Cepaim, una organització independent que dóna resposta a les dinàmiques socials relacionades amb el fet migratori i amb tots els processos d’exclusió social. Justament per això, tots els beneficis de la venda de la novel·la aniran destinats al Projecte per l’Àrea d’Acollida i Habitatge de dita fundació.

Aquesta és la cinquena novel·la de Raúl Martínez Ibars (1955). Actualment la seva tasca professional es centra en la subdirecció de la fundació Cepaim i també en la direcció de l’Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI).

La presentació, que comptarà amb la presència de l’autor, anirà a càrrec de Montserrat Garcia Sosa, tècnica d’Integració Social i des de l’any 2008 tècnica dels programes de Retorn voluntari i dinamitzadora dels tallers Tira Endavant per a la prevenció de la violència de gènere. Amb una llarga trajectòria dins el món associatiu, Montserrat Garcia ha col.laborat en diverses entitats: CAS (Confederació Autònoma de l’Alt Penedès), ACISI, (Associació per la Cooperació i la Inserció Social), FES (Federació d’Emigrants Senegalesos), XIDPC (Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores), IEMED, (Institut Europeu de la Mediterrània), Fundació Viki Sherpa (Gabinent d’Estudis Socials) i Focus Woman (viatges solidaris). En l’àmbit internacional ha treballat en diferents països com el Pakistan i el Marroc.

Ha estat coautora dels llibres Fabula rasa (1990) i Els usos dels temps en les famílies catalanes (2010).

L’obra que es presentarà aquest 9 de novembre s’inclou dins el marc de l’exposició Terra Nullius que es pot veure fins al 18 d’octubre a la capella de Sant Joan i que prové del projecte realitzat pel col·lectiu Ras El Hanut.

  • imatge de control 1per1