Llibres
,
2016
Dissabte 7 de maig, 20h
Llibreria L'Odissea
Vilafranca del Penedès

Presentació del llibre 'Barcelona melòmana', de Cesc Avilés Pàmies

La llibreria l'Odissea organitza la presentació del llibre que fa una història musical de la ciutat de Barcelona a través dels grans compositors. L'acte comptarà amb la presència del seu autor, Cesc Avilés Pàmies, i de la lectora del Premi de Narrativa El Lector de l'Odissea i professora de música Roser Ríos. Durant l’acte s’interpretaran algunes de les peces musicals que s’esmenten en el llibre i al finalitzar es sevirà una copa de cava.

Barcelona melòmana
Amb l’arribada de l’arxiduc Carles d’Àustria a Barcelona l’any 1705, en plena guerra de Successió, va arribar també la música clàssica a la ciutat. Des d’aleshores Barcelona ha viscut una llarga història d’amor amb la música i sobretot amb els principals compositors: de Bach a Stravinsky, passant per Mozart, Beethoven, Verdi o, naturalment, Wagner. Cesc Avilés s’ha capbussat en la recepció dels compositors a la ciutat —amor, rebuig, passió— i la seva repercussió: com Pau Casals rescata les suites de Bach, com sorgeixen el Teatre Líric, el Palau de la Música o el Liceu, com Lluís Millet i Amadeu Vives impulsen la creació de l’Orfeó Català, etc. I, amb una gran amenitat, l’autor recrea les anècdotes que provoquen les visites d’Strauss, Liszt o Stravinsky, o l’èpica cursa per aconseguir que Barcelona fos la primera ciutat on es representés Parsifal, un 31 de desembre de 1913.

Cesc Avilés Pàmies
Nascut a Reus (1981), és periodista de formació. Ha treballat en mitjans de comunicació comarcals i digitals, i fins i tot es va atrevir a crear una revista de caire cultural a Tarragona. Actualment és professor de llengua alemanya. Ha viscut a Viena, on va experimentar de primera mà què significa viure a la capital musical mundial. La música clàssica l’ha acompanyat des de petit. Amb Barcelona melòmana ha volgut unir la història social de la ciutat amb els autors universals de la historia de la música clàssica, com Mozart, Beethoven o Wagner.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1