Entorn
,
2016
Divendres 8 d'octubre, 19:30h
Cal Figarot
Vilafranca del Penedès

Presentació del programa 'El llangardaix - territori natura'

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

Per una banda es presentarà el nou programa per a televisió anomenat 'El llargandaix – territori natura' i hi haurà la projecció d’un parell de capítols de 15 minuts. Aquest programa, aviat s’emetrà per algunes televisions, entre les quals Penedès Televisió. De moment, s’han fet 13 programes corresponents a 13 racons de la "vegueria" Penedès.

D'altra banda, en el mateix acte es presentarà el disc 'A contracorrent', que és un recull de músiques de Xavier Bayer que sonen de fons en diferents programes de natura que s’han emès per Televisió de Catalunya. D’entre les composicions n’hi ha tres de dedicades als Castellers de Vilafranca.

L’autoria d’aquests materials és de la productora 'EDN – Estudi divulgació natura' formada per gent de Llorenç del Penedès, de Banyeres i de Vilafranca, tot i que compta amb diversos col·laboradors més.

Fins ara ha fet un centenar de reportatges de natura del nostre país, per a Televisió de Catalunya, per a Parcs Naturals i per a altres administracions i empreses.

El llangardaix - territori natura
Amb aquest nou programa es vol arribar a un públic de l'àmbit territorial de la vegueria Penedès i també es vol donar un nou enfocament més ampli i transversal. El programa «El llargandaix / Territori natura» vol ensenyar-nos i fer-nos conèixer la natura del nostre territori. A més, vol posar a l’abast de tothom un seguit de recursos que ens permetin de sortir al camp i gaudir plenament de la natura. El bloc principal del programa es complementa amb unes seccions que ens permeten viure la natura des d’òptiques diverses; sobretot s’intenta establir lligams amb aspectes diversos del món de la cultura. El fil conductor del programa és la visita a un lloc de la Vegueria Penedès i la descoberta d’animals, plantes i paisatges d’aquest indret. Per les seccions que hi van apareixent es compta amb la participació de Bienve Moya (tradicions), August Garcia (poesia), Toni Regueiro (humor) i Pilar López (plantes remeieres).

  • imatge de control 1per1