AGENDA
Activa't
2017
Dijous 23 de març, 15:15h
  • El Vendrell
Escola Pla de Mar

Què en fem, dels mocs?

Nou cicle de xerrades de 'Escola de mares i pares', organitzat la Comissió de Famílies del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) amb la col·laboració de les escoles, els instituts, La Ballaruga, el Servei Educatiu del Baix Penedès, la Biblioteca Pública Terra Baixa, RTV el Vendrell, Mossos d’Esquadra, la Xarxa Santa Tecla, el CDIAP Baix Penedès i diversos professionals que desenvoluparan les diferents sessions.

El principal objectiu de les xerrades és donar eines i suport a les famílies a l’hora d’educar els fills i filles com, per exemple, treballar les emocions o l’autoestima, o altres de caire legal i de prevenció de conductes de risc. El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha destacat que “la voluntat d’aquest cicle és donar assessorament i informació als pares i mares per afrontar situacions noves que puguin sorgir en la relació amb els fills”.

Què en fem, dels mocs?

El dijous 23 de març, 'Què en fem, dels mocs?', a càrrec d’Anna Sabrià, del CDIAP Baix Penedès.  

Xerrada centrada en la importància d’una bona higiene nasal quotidiana i el coneixement de les peculiaritats del sistema respiratori infantil. Els objectius seran: conèixer què és la fisioteràpia respiratòria, com fer una correcta higiene nasal per tal d’alleugerar els símptomes de les infeccions nasals, reduir l’ús de medicaments, quins efectes ens aporta un correcte higiene nasal i què ens permet prevenir (infeccions com: rinitis, sinusitis, otitis, bronquitis, etc.).

Totes les sessions són obertes a famílies i educadors dels centres escolars de la comarca, i no cal fer inscripció prèvia.

 

PROGRAMA

Dijous 16 de febrer
15:15h, Escola Àngel Guimerà | Com millorar la comunicació amb els fills?, a càrrec del professor de filosofia i psicòleg, Joan Bosquet.

Dijous 2 de març
15:15h, Escola Marta Mata | Internet i xarxes socials: perills virtuals amb efectes reals, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès, EDO Òptics (Sílvia Edo) i Sinapsis (Marta Bodoy).

Dijous 9 de març
15:15h, Escola Teresina Martorell | Comunicació familiar i les claus per enfortir els vincles, a càrrec de Patrícia Maguet (Psicologia La Família).

Dijous 23 de març
15:15h, Escola Pla de Mar | Què en fem dels mocs?, a càrrec d’Anna Sabrià, del CDIAP Baix Penedès.  

Dijous 6 d'abril
15:15h, Escola Pau Casals | Drogues: estratègia i educació preventiva a la família, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès, de Marta Rodríguez, infermera ABS CAP I i d’Aroa Mateo, del Centre Intelment.

Dijous 27 d’abril
15:15h, Escola Pla de Mar | És bo que castigui el meu fill?, a càrrec d’Aroa Mateo del Centre Intelment.

Dijous 4 de maig
19:30h, Centre cívic l’Estació | Com actuar davant les fòbies i pors dels nens, a càrrec d’Inés Virgili Montoliu (Proa, Psicologia i Formació). (Hi haurà servei de guarderia).

Dijous 11 de maig
19:30h, Centre cívic l’Estació | Quins són els valors que vull transmetre als meus fills?, a càrrec de Neus Navarro (Coaching El Vendrell). (Hi haurà servei de guarderia).

Dijous 18 de maig
15:15h, Escola Els Secallets | Estima’t el teu cos, com prevenir els trastorns alimentaris, a càrrec d’Eva Carmona, Infermera de l’ABS i CAP I.

Dijous 25 de maig
19:30h, Centre cívic l’Estació | Com s’adquireix el llenguatge i quins trastorns poden sorgir?, a càrrec de Carol Polo i  Lorena Baños, de Sinapsis. (Hi haurà servei de guarderia).

Et pot interessar

Safari
Diumenge 4 de març, 12h
El Vendrell
Maria Rosa
Divendres 4 de maig, 20:30h
Sant Salvador
Del 18 de novembre al 2 de març de 2018
El Vendrell