Activa't
,
2015
Dijous 4 de juny, 19:30h
Casal Popular de Vilafranca
Vilafranca del Penedès

Tibet: silenci i revolta

Aquest dijous 4 de juny, a dos quarts de vuit, el Casal Popular acollirà una nova sessió del cicle Veus del món que, al llarg d’aquest any, ens ha acostat la realitat de diferents situacions de conflicte al món, com la violència a Mèxic, la guerra al Kurdistan o la situació política a Veneçuela.

En aquesta ocasió parlarem, en primer lloc, de la situació al Nepal, amb una crisi humanitària de primer ordre, després dels dos terratrèmols que van deixar el país devastat, i un rastre de 8.000 morts i 2 milions i mig de persones que s’han quedat sense llar. Ens en parlaran la Marta Miquel i el Raimon Cusiné, que fa poc han estat a la zona, i coordinen diversos projectes per recaptar fons.

D’altra banda, parlarem de la situació del Tibet, en etern conflicte per culpa de les polítiques imperialistes de la Xina, que oprimeixen la realitat política i cultural de la zona. En aquest cas tindrem a l’Albert Carrasco, de l’Associació Suport Tibet, amb seu a Vilafranca.

En acabar la sessió es convidarà als assistents a un tastet de tes tibetans i es podrà adquirir artesania del país. D’altra banda, el Casal Popular de Vilafranca també farà una recollida de medicaments, després de la crida urgent de l’Associació Kurdiscat, que coordina la distribució de material a Kobane. En aquest cas, es necessiten medicaments de primera necessitat, com gases, iode o antiinflamatoris.

  • imatge de control 1per1