Entorn
,
2017
Diumenge 26 de març, 11:30h
Església de la Trinitat
Vilafranca del Penedès

Visita al campanar de l'església de la Trinitat

L'església de la Trinitat és un dels edificis mes importants del segle XVI a Vilafranca. El Convent dels trinitaris es va aixecar entre finals del segle XVI i durant el segle XVII, i tal com el coneixem actualment respon a les reformes que es van realitzar entre finals del segle XIX i inicis del XX, que van ser encarregades a l’arquitecte August Font pel segon rector de la parròquia.

La visita s’inicia a la porta de la rectoria amb un repàs a la història del convent fins a la seva desamortització i el seu pas a segona parròquia de la vila el 1868. Això va determinar la seva reforma entre 1891 i 1894, que va culminar amb la construcció del campanar el 1908, enderrocant l’anterior.

El campanar és de planta octogonal i esta situat sobre el cor de la capella del Remei. Té tres pisos amb quatre finestrals apuntats a cadascun, amb quatre finestres grosses i quatre de petites al nivell de les campanes, i coronament amb barana de gelosia, gàrgoles i cornisa. Després de la destrucció de les campanes durant la Guerra Civil, el 1948 es van col·locar les actual, que des del 1981 no toquen.

Durant la visita es poden veure diferents aspectes del campanar així com els grafits que van anar deixant els escolans i campaners, que fan referència a la vida política i socials dels anys ‘20 i ‘30 del segle XX, així com observar unes magnifiques vistes de Vilafranca i els seus voltants mentre es fa una degustació de vi.

A banda de les visites guiades programades també s’ofereixen visites a grups en les dates que ho desitgin.

Preu: 6’75 €
Reserves: visites@descobrirpenedes.com | 606 88 92 57.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1