Entorn
,
2014
Tots els dissabtes del juliol a octubre
Església de Santa Maria
Vilafranca del Penedès

Visites al campanar de Santa Maria

El Servei de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès organitza la visita guiada al campanar de Santa Maria. Les visites guiades al campanar són ja un clàssic de l‘inici d‘estiu i es perllongaran durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre, tots els dissabtes a la tarda de la mà dels professionals de l‘empresa de serveis culturals Tríade.

El recorregut de la visita guiada comença amb una explicació general de l‘església de Santa Maria i els elements més singulars de la portalada lateral per traslladar-se després a l‘entrada del campanar i fer un recorregut per les antigues dependències d‘aquest edifici: la sala de l’Àngel Penell, la sala on habitaven els monjos responsables dels tocs de les campanes i que actualment ocupa un rellotge d’engranatges de l’any 1929, la sala de les campanes religioses i al final la terrassa i sala de les campanyes horàries.

Un cop s'arriba a dalt el visitant podrà albirar, des de cinquanta-dos metres d'alçada, una de les millors panoràmiques de Vilafranca i de la comarca del Penedès, on se servirà una degustació de vi dels diferents cellers de Vilafranca mentre es pot gaudir de la posta de sol. Les visites tindran lloc tots els dissabtes al vespre. Durant el mes de juliol seran a les 20.30, l’agost a les 20 hores i el setembre i l’octubre començaran a les 19 hores.

Per gaudir de les visites guiades de “posta de sol” cal fer una reserva prèvia de la visita, ja que els grups seran com a màxim de 20 persones. El preu és de 5 € per persona i els tiquets s’hauran de recollir a l’Oficina de Turisme (C/Hermenegild Clascar, 2) telèfon 938 181 254 o a turisme@vilafranca.org.

  • imatge de control 1per1