Foto: 

CEDIDA
Una magnífica oportunitat per maridar cinema i vi

10 motius per gaudir del Most Festival

Del 5 al 15 de novembre el Penedès acull la 5a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava
Gemma Urgell
,
30/10/2015
Arts
Projeccions de pel·lícules de grans directors (secció Gran Reserva), concurs de curtmetratges (secció Brot) i les millors peces audiovisuals del món de la vinya, el vi i el cava (secció Collita) són els tres pilars del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava organitzat conjuntament per Vinseum i Cine Club Vilafranca. Una 5a edició amb una àmplia i interessant programació, no només de cinema, sinó també d’altres activitats que giren sempre al voltant del cinema i del vi, al voltant del nostre territori i la cultura. Ens hem estudiat el programa i et destaquem els 10 motius per no perdre’t l’únic festival de cinema dedicat a la vinya i al vi de l’estat.

1.- Per una inauguració del Most per la porta gran, plena de glamour amb l’estrena de “Barcelona Nit d’Hivern”, seqüela de l’aplaudit film de Dani de la Orden, “Barcelona Nit d’Estiu”. Un acte d’inauguració que comptarà amb la presència del director així com d’alguns dels actors de la pel·lícula i amb el músic Joan Dausà, que oferirà alguns temes de la pel·lícula en directe. Serà el 5 de novembre a les 20h al Teatre Casal.

2.- Per ser dels primers en veure films premiats en festivals i que properament s’estrenaran comercialment com “Mustang” (diumenge 8 de novembre), el film que França presenta als Òscars i que narra la condició de la dona a la zona nord de Turquia; “Mia Madre” (dissabte 14 de novembre al Kubrick) dirigida per Nanni Moretti i que és una emotiva història de cinema i inspirada en fets reals; i “La novia” de Paula Ortiz, una adaptació al cinema de Bodas de Sangre de Garcia Lorca que ha sorprès als festivals de San Sebastian i Sitges i que serà l’encarregada de cloure el Most, el 15 de novembre.

  • imatge de control 1per1

3.- Per sorprendre’t de la qualitat de la producció audiovisual sobre la vinya i el vi a la secció Collita; on es projectaran 21 treballs, entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals provinents de països com Itàlia, Suïssa, França, Xile i Estats Units. Destaquem pel·lícules de ficció com "Vinodentro" i "Toastmaster"; així com els documentals “Jerez & el misterio de Palo Cortado”;  “Insecticide mon amour” o “Cava, emoción & armonía”, que mostra el concurs per escollir el millor sommelier d’Espanya de Cava.

4.- Perquè al Brot, la mostra de curtmetratges que enguany arriba a la seva 20a edició, es projectaran 25 curts de molt nivell. Entre ells, destaquem "Walls", amb un Goya com a millor curt documental; "El corredor", Gaudí al millor curtmetratge i "They will all die in space"; guanyador del premi al millor curt del Festival de Sitges d’enguany. Una mostra que també és un concurs amb Premi del Jurat, Premi del Jurat Jove i Premi del Públic.

5.- Perquè ens agrada que es pensi en el públic familiar i hi hagi el Mini Most, amb una selecció internacional de curts d’animació infantils, el diumenge 15 de novembre a les 12h a Cal Bolet. I, a l'acabar, most i formatges pels assistents.

6.- Per gaudir del cinema i conèixer a fons cellers del Penedès, hi ha el “Cinema als Cellers”, amb la projecció del film “A la source du vin” que reivindica els orígens de la vinicultura a Geòrgia on encara es fan servir tècniques ancestrals de producció de més de 1.000 anys d’antiguitat. Concretament les projeccions són a Torres, Can Descregut, Torreblanca i Codorníu on a més de veure el film es podran tastar els seus vins i visitar els cellers.

  • imatge de control 1per1

7.- Per acostar el Most a les escoles, diferents centres educatius de Vilafranca gaudiran de projeccions especials per a ells on, fins i tot, hi haurà membres de l’equip dels films que podran conversar amb l’alumnat.

8.- Per tastar “Vins de pel·lícula” a la Taverna de Vinseum amb l’oportunitat única de degustar els vins que apareixen a la pel·lícula “Jerez & el misterio del palo cortado”. De la mà de dos especialistes, José Luís Jiménez, gran coneixedor de la influència del xerès a les obres de ficció, cinema i televisió, i Òscar Guitart, un dels sommeliers catalans que millor explica els vins de Jerez. Serà el 6 i 7 de novembre.

9.- Perquè si vols passar el dia a Vilafranca, t'ho posen molt fàcil amb el Menú Most: quatre restaurants (El Cigró d'Or, Cal Ton, el Racó de la Calma i Dolce Vita) ofereixen un menú especial per 26 euros que inclou també un accés a qualsevol de les sessions del Most 2015. 

10.- Perquè després de cada pel·lícula, què millor que comentar-la amb una bona copa de vi o cava dels cellers patrocinadors del Most i una selecció de formatges de Xerigots. De fet, els grans esdeveniments al Penedès s’han de gaudir sempre d’aquesta manera!

Més informació: 

Venda d'entrades, aquí.
Consulta horaris i programació al web del Most Festival

A

També et pot interessar