L'Arcada

Foto: 

Surtdecasa
Interior de l'Arcada

De celler familiar a espai cultural

L’Arcada del Vendrell s’erigeix com un espai alternatiu per a les activitats artístiques
Marc Guitart
,
01/07/2014
Arts
“Volem que l’Arcada sigui un espai alternatiu per la gent que comença el seu treball en el món de la cultura o l’art, que puguin tenir un lloc on mostrar les seves creacions”. Qui així s’expressa és Gisela Arbós, impulsora junt amb el seu germà Marc de l’espai cultural obert L’Arcada, situat al carrer Nou número 85 del Vendrell. Des de fa dos anys, la seva activitat ha anat en augment, donant-se a conèixer poc a poc a la capital del Baix Penedès.
Creat com a celler el 1900, l'espai es va remodelar a principis dels 80’s i va acollir una botiga de mobles

Tal com explica Arbós, “teníem aquest ampli espai que a principis del segle XX havia estat un celler familiar, després es va remodelar a principis dels 80’s i va acollir una botiga de mobles del meu pare, i per últim el vam llogar durant uns anys”. Amb l’arribada de la crisi, i amb l’evidència que un espai d’aquestes dimensions seria difícil de llogar, la Gisela i el Marc van pensar que podien orientar el lloc cap a la vessant cultural i artística.

“Fer un lloguer llarg és difícil, però llogar-lo per hores o dies no, amb el qual vam creure que seria una bona opció perquè grups i persones del món de la cultura el fessin servir com a local”, apunta la Gisela. Dit i fet. L’espai es va adequar i ràpidament ja van sortir les primeres núvies, com un Coro Rociero que necessitava un local per assajar un dia a la setmana.

Per Arbós, l’existència de l’Arcada “pot ser una oportunitat per aquells que no poden actuar en teatres grans o exposar en sales més importants”. El passat mes de juny, el grup Teatre Espai hi va fer una residència tots els diumenges amb la seva obra ‘Absents’, que va omplir les 40 localitats del centre. Per la Festa Major de Santa Anna s’hi inaugurarà una exposició de pintura. De la mateixa manera ja s’hi han fet xerrades, tertúlies, concerts o performance.

La seva intenció és ara donar-se a conèixer perquè tothom sàpiga que pot fer ús d’aquest espai, “ja sigui per presentar llibres, fer lectura de poemes, realitzar tallers o qualsevol altre iniciativa”. A més a més, el local compta amb un altell on Gisela Arbós hi té el seu estudi d’arquitectura, i que té pensat obrir com un espai de co-working per aquells autònoms o petites empreses que estan en cerca de local per a treballar. Es pot contactar amb l’Arcada al telèfon 977 66 50 23.   

A

També et pot interessar