Foto: 

CEDIDA
Es degusten vins a cegues acompanyats de música inspirada en el vi

Música, vi i dansa al Vinfonies

El festival de petit format tindrà lloc a Vilafranca del 24 al 27 de setembre amb tastos de vi sensorials i espectacles experimentals
Gemma Urgell
,
18/09/2015
Arts
Vincular la música i les arts mèdia experimentals és l’eix del Vinfonies, un festival que tindrà ja sis edicions a la seva esquena i que se celebra a Vilafranca del Penedes del 24 al 27 de setembre. Al llarg del cap de setmana, es proposen diferents activitats musicals, audiovisuals, sensorials i, com a novetat, també s’hi incorpora un espectacle de dansa a càrrec de la companyia Ensemble Topogràfic.

Vinfonies és un festival de petit format que relaciona la música i les arts mèdia experimentals amb la cultura del vi. Jordi Cabestany, membre del Col·lectiu Vinfonies, explica que “s’estableix una relació amb el territori i els aspectes més sensorials del vi, no es busquen tecnicismes acadèmics i per això creiem que les sonoritats més abstractes i no concretes tene un perfil molt adequat perquè intensifiquen les sensacions”. I qui pot gaudir-ne del Vinfonies? Segons Cabestany, el festival no es dirigeix a cap públic concret, “sinó a gent amb actitud inquieta i amb ganes de descobrir noves sonoritats, noves maneres d’apoximar-se al món del vi”.

El tret de sortida del Vinfonies 2015 serà el dijous 24, a les 19h i al Vinseum, amb una intervenció sonora a l’exposició Temps i Silencis. La primera sessió del Vinfonies tindrà lloc divendres 25 al Claustre de Sant Francesc amb dos tastos sensorials i un concert de l’artista argentí Federico Monti. Els tastos sensorials consisteixen en la degustació relaxada de quatre vins a cegues acompanyats d’una composició musical ideada per l’ocasió i inspirada en el vi que s’està tastant. Enguany hi participen els músics Ben Houge, Larry Gus, Edu Comelles i Lloret Salvatge que han treballat entorn els vins de Jean Leon, Can Credo, La Vinyeta i Azul y Garanza.

Tast Sonor [Vinfonies 2013] · Taverna Inzolia from VINFONIES on Vimeo.

Pel que fa al concert de Federico Monti, l’artista proposa un espectacle visual i sonor basat en l’exploració del silenci, un entremat de textures d’altes freqüències que ompliran les voltes del claustre tot donant la benvinguda a la tardor amb una copa de vi. L’entrada al concert, a les 22:30h, és gratuïta.

ENSEMBLE TOPOGRÀFIC // E·2015 from centset on Vimeo.

El dissabte 26, el Vinfonies es trasllada al Teatre Cal Bolet per oferir un espectacle experimental de música i dansa a càrrec de Ensemble Topogràfic. Aquest projecte, amb orígens al Delta de l’Ebre al 2013, fa una reflexió entre so i el moviment al voltant de la idea de com la música provoca dansa i com la dansa provoca música. L’espectacle comptarà amb la participació especial de la ballerina Anna Hierro, professora de l’Escola de Dansa del Casal de Vilafranca. L’entrada a aquest espectacle, que començarà a les 20:30h, té un cost de 10 euros i inclou una degustació de vi. De cara a diumenge, el pati de El Taronger acollirà una nova sessió dels tastos sensorials.

Cabestany conclou explicant que després de sis edicions, “progressivament ens hem  permés el luxe d’experimentar, de canviar els formats, de corregir coses; ens plantegem reptes assequibles per anar millorant el Vinfonies”.

Més informació: 

Totes les entrades del Vinfonies es poden comprar a través de la pàgina web​ w​ww.vinfonies.org​ o al mateix dia abans de començar l’espectacle.                        

VINFONIES és organitzat per un col∙lectiu de professionals en els camps de l’enologia, les arts visuals i la tecnologia d’àudio. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, i dels cellers patrocinadors Celler Credo (Penedès), Jean Leon (Penedès), La Vinyeta (Empordà), i Azul y Garanza (Navarra). També compta amb la col∙laboració de Vinseum, el Taronger, Xerigots, Vall Dolina i la productora audiovisual Centset.

 

A

També et pot interessar