,
26/03/2014
Descobrint coses
Fotograma de Cinema Paradiso

Estones de cine, tota una festa!!

Almenys un cop a la setmana, des de fa molts anys, acostumo a anar a alguna de les sales dels cinemes penedesencs a veure una estrena. Darrerament, la situació de crisi econòmica que travessem, juntament amb la pujada de l’IVA al sector, ha fet que posi molt més en valor el fet de comptar amb uns cinemes a la comarca, tant propers i útils.

Històricament, molts dels nostres municipis comptaven amb un cinema, normalment petit, en el qual es projectava una pel·lícula i no de les d’estrena. Jo recordo el cine del meu poble, l’Arboç, el Cine Centre, una sala que quan funcionava només projectava pel·lícules de més d´1 any els caps de setmana. Això sí, l’ambient era molt especial, que només recorden els que han vist i gaudit d’aquest tipus de cinemes. Per a mi, el film d’origen italià “Cinema Paradiso”, resumeix perfectament el que significa un cinema de poble de tota la vida.

Tot i que encara existeixen aquestes sales de cinema, moltes, com és el cas de la de l’Arboç, ja fa anys que han desaparegut. Avui, les grans franquícies, com Ocine, Cinesa, o MCB, han sortit en escena, amb moltes sales, les quals disposen de moltes butaques, més còmodes i preparades, amb molts títols d’estrena i, per tant, amb molta més varietat per satisfer tots els cinèfils i cinèfiles, i amb una freqüència horària també abundant. Amb tantes opcions, gairebé no tenim excusa per no anar al cinema.

Anar al cinema és per a molts un fet habitual, una molt bona opció per gaudir del nostre temps d’oci, ja sigui amb la família, amb la parella o amb els amics. És una activitat perfecta per alguna estona lliure que podem tenir al llarg de la setmana, per desconnectar de la rutina o, senzillament, per gaudir d’una pel·lícula que desitgem veure. En el meu cas, anar a veure una bona pel·lícula al cine acostuma a ser un dels moments més esperats de la setmana.

Des del moment en què entrem en una sala de cinema fins que en sortim, ens endinsem en un altre món, on tot és possible, on els somnis es poden fer realitat. Sensacions i, fins i tot sentiments, que es barregen. L’emoció de fer coses noves,l’experiència de vivències passades que ens vénen al cap o la sensació de ser capaç de tot, només ens ho pot oferir el cinema.

Durant tot aquest temps, he anat contrastant opinions de les persones que treballen a les sales de cinema de la nostra comarca. Des de “la cosa està molt fotuda”, com em comentaven els professionals tant dels cines del Vendrell com de Calafell, fins a una visió més recent i un pèl més optimista, que donen lloc a iniciatives com les que ara explicarem.

Sens dubte, valorar el que tenim és molt important. Per això, s’estan portant a terme diferents accions per tal de potenciar aquest hàbit tant saludable. A les campanyes d’abaixades de preu, que compten amb diferents propostes, com les de comprar abonaments per veure les sessions a un preu més econòmic, descomptes per a la compra de crispetes o beguda,el dia de l’espectador, etc. se suma la segona edició de la Festa del Cine, organitzada per la Confederación de Productores Españoles, la Federación de Distribuidores Cinematográficos, la Federación de Cines de España i El Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales.

Us imagineu poder anar al cine per 2,90€? Doncs, bé, això serà possible gràcies a la Festa del Cine, la qual tindrà lloc els dies 31 de març, 1 i 2 d’abril. Per poder apuntar-nos a aquesta gran festa del cinema, només cal accedir a www.fiestadelcine.com, i aconseguir la vostra acreditació per poder gaudir-ho al màxim.

 

Ja no teniu excusa. Escolliu una bona pel·lícula i a gaudir, que són 4 dies!!

 

Sales de la Vegueria del Penedès adherides a la Festa del Cine:

MCB: 8 Sales - CALAFELL

OCINE: 8 Sales -  EL VENDRELL

KUBRICK: 1 Sala - VILAFRANCA DEL PENEDÈS

LAUREN: 12 sales - VILANOVA I LA GELTRÚ

 

 

Salut i cine,

Alfons Ribas

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l’Alfons Ribas, un arbocenc de 33 anys, diplomat en Relacions Laborals i tècnic en prevenció de riscos laborals. Amant de l’esport en general, el cine, l’actualitat i el món de l’emprenedoria. Acostumo a moure’m molt per tot arreu, sobretot pel Penedès, intentant conèixer gent nova i aprendre cada dia de tothom. Amb un blog molt personal, us intentaré explicar coses interessants que passen al Penedès: cultura, oci, esport, emprenedoria, rumors, persones interessants, llocs amb encant, experiències, festes populars, gastronomia, curiositats... i molt més. M’acompanyeu a moure’m pel Penedès?

19/08/2014
L’estiu va passant. Gaudeixes de les vacances estiuenques acompanyat de familiars, amics i persones properes a places, passejos marítims, platges, piscines o terrasses.
26/03/2014
Almenys un cop a la setmana, des de fa molts anys, acostumo a anar a alguna de les sales dels cinemes penedesencs a veure una estrena.