Goretti Martínez
,
17/04/2018
Entorn

La Primavera del Cava: el Penedès entre vinyes verdes i bombolles

La primavera ens regala un Penedès esplendorós i, en aquest context, onze cellers proposen activitats úniques que mariden paisatge i cava per obtenir experiències inoblidables

Foto: 

Cedida
Arriba la primavera al Penedès, el paisatge es transforma en pura verdor i els primers brots de les vinyes ens porten La Primavera del Cava, un ampli ventall d’experiències vertebrades pel Cava i dissenyades especialment per a l’ocasió. Enguany, La Primavera del Cava recull les activitats proposades del 4 al 27 de maig per onze cellers sota la coordinació de l’Institut del Cava.

Ser testimoni de la brotació de les vinyes des d’un globus aeroestàtic, descobrir la biodiversitat del Penedès, fer cocktails amb Cava, tastar flors i Caves, pedalejar entre vinyes, caminar per una bona causa… Tot d’activitats per a totes les edats que us detallem tot seguit fil per randa.

1. Cava & Synaesthesia! L’experiència de percebre. Freixenet. Divendres 4 i 11 de maig, 19h

Un viatge sorprenent entre diferents camps sensorials amb el cava com a protagonista. La sinestèsiadescriu una condició on l'estimulació d'un sentit provoca la percepció d'un altre que no ha estat estimulat. Així que a Freixenet ens proposen escoltar amb el gust, mirar amb l’oïda, tocar amb l’olfacte, ensumar amb la vista i degustar amb el tacte. En aquest viatge coneixerem la història de la marca i el procés d’elaboració dels caves. També hi haurà una degustació de 4 Cuvées de Prestige acompanyada d’un aperitiu entre ampolles, bótes, música, aromes i espelmes, que marcaran el camí per les Caves i crearan una atmosfera d’allò més estimulant. 
Més informació

2. La Primavera del Cava sobre rodes. Juvé & Camps. Dissabte 5 de maig, 10h

Ben entrada la primavera, la vinya desperta de la seva letargia hivernal. Arriba la floració a les vinyes, un dels moments clau del seu cicle de vida, en el que es determinarà el volum de la collita. El respecte per la natura i els seus cicles, així com el convenciment que només des d'aquesta admiració és possible aconseguir grans caves i vins, és una constant en la història de Juvé & Camps. Per això ens han preparat un recorregut amb bicicleta elèctrica per les seves propietats que ens permetrà conèixer de primera mà els diferents processos que garanteixen la màxima qualitat dels vins i caves. Al llarg del camí hi haurà un bon esmorzar i vins i caves de la casa.
Més informació

3. Codorníu amb Anna Sweeet. Codorníu. Diumenge 6 i 27 de maig, 11h  
En honor a l'Anna, l'any 1983 Codorníu va elaborar el primer cava amb raïm chardonnay. Ara han llançat el nou Anna Sweet, cava dolç ideal per a l'elaboració de cocktails. De la mà del nou cava Anna Sweet, Codorníu proposa sorprendre amb un deliciós cocktail maridat amb productes de la zona, procedents d'uns dels pastissers més antics de Sant Sadurní. Amb aquesta activitat us conviden a gaudir de l'elaboració del cocktail, en un marc únic i incomparable per aquesta experiència.
Més informació

4. Les orquídies del Cava. Segura Viudas. Diumenge 6 de maig, 10h

Sabíeu que al Penedès també hi tenim orquídies? Descobriu aquests preuats tresors naturals en una jornada d'enoturisme molt especial dirigida a tota la família. Tot plegat començarà amb un bon esmorzar de pagès a la vinya amb productes de temporada i proximitat per agafar energies per a la caminada naturalista. Tot seguit, recorregut pel paisatge de l'Heretat Segura Viudas amb l’especialista de la casa per conèixer les diverses espècies de flors que hi floreixen. La jornada acabarà amb un tast de cava.
Més informació

5. La CavaCursa. Giró Ribot. Dissabte 12 de maig, 17h

Una altra manera de gaudir del Penedès i del Cava. La Cavacursa és una cursa de 10 km que té lloc dins el municipi de Santa Fe del Penedès, en un entorn rural envoltat de vinyes. S'hi podrà participar en dues modalitats: Cursa 10 Km amb inici a les 18h i Caminada 10 Km amb inici a les 17:30h. En acabar, tots els participants rebran un obsequi i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament es farà un sorteig de premis entre tots els participants de la caminada i de la cursa, com ara ampolles de cava, nits d'hotel, sopars... I moltes sorpreses més!
Més informació

6. Biodiversitat i bombolles. Torelló. Diumenge 13 de Maig, 10h 

A la Finca Can Martí de Torelló els ceps i oliveres centenàries conviuen amb 10 tipus de mamífers, més de 50 espècies d’aus, amfibis i rèptils i vegetació diversa. Esmorzar, passejar per la finca, aprendre el cicle vegetatiu del cep, visitar el celler i un aperitiu acompanyat de diferents caves i petites delicadeses gastronòmiques. Una experiència reservada a aquells que saben gaudir dels petits plaers.
Més informació

7. Tast de flors i Cava. Vilarnau. Diumenge 13 de Maig, 10h 

Una cita única per descobrir la flora i la fauna del Penedès de la mà d'un expert en gastro-botànica, el Joan de Naturwalk. L'activitat s'iniciarà recollint flors silvestres en els boscos i vinyes del celler. Després tindrà lloc una visita a les Caves Vilarnau i es farà un tast d'harmonies degustant cuina botànica. Un dia entre flors, aromes i bombolles , envoltats de natura. L'activitat acabarà amb un pica-pica per comentar l'experiència.
Més informació

8. Primavera Vegana. Agustí Torelló Mata. Diumenge 13 de Maig, 11h

Una experiència dirigida a tots aquells que tenen sensibilitat per la Cultura de la Salut i volen gaudir de la Cuina i el Cava vegà.La jornada començarà amb una visita al celler de vinificació i a les caves que permetrà gaudir d’una experiència sensorial amb les 4 estacions de Vivaldi integrades al procés de criança. Després d’un passeig entre vinyes i oliveres per arribar a “La Barraca de l’Avi”,  ens rebrà un paisatge d’herbes aromàtiques del temps amb les quals tastarem un cocktail a base de poma i cava i xips de verdures. Baixarem a l’ombra dels pins per saber com és la cuina vegetariana i vegana i com s’elaboren els vins i caves d’Agustí Torelló Mataamb Certificació Vegana. Un xef prepararà el menú que maridarem amb cada vi i Cava per trobar-hi tota la essència d’una vida més natural, vinculada a la terra.
Més informació

9. Viu la brotació de les vinyes a vista d'ocell. Llopart. Diumenge 20 de Maig, 7h
No tenim cada dia l’oportunitat de sobrevolar amb globus aeroestàtic la plana penedesenca. A Caves Llopart ens conviden a descobrir l'emplaçament privilegiat de les seves vinyes al massís d'Ordal. De la mà dels professionals de Kon-Tiki ens enlairarem amb un globus per a gaudir del magnífic espectacle de les vinyes de primavera. Tot seguit tornarem amb cotxes 4x4 des del punt on aterrem per compartir un esmorzar de pagès al nostre jardí de les oliveres. Finalitzarem l'activitat amb la visualtizació i entrega de fotografies i certificat de vol. Hi haurà l'opció de continuar l'activitat amb una visita Gran Reserva a les caves.
Més informació

10. Tast a la vinya: 5 parcel·les = 5 tastos. Sumarroca. Diumenge 20 de Maig, 11h 
Sumarroca vol que coneixem les seves finques i els seus Caves amb un tast en moviment. La sortida de l’aventura tindrà lloc des de la finca Sumarroca, a Monistrol d’Anoia, davant l'església de Santa Maria de Monistrol. Tot caminant entre vinyes podrem veure la brotació i ens explicaran temes sobre la vinya i el seu cicle natural. A mida que el grup arribi a les diferents parcel·les els participants tastaran els vins o caves que s’has elaborat amb la varietat allà plantada, amb quelcom per acompanyar. Mentre els nens (de 4 a 13 anys) estaran amb els monitors fent jocs a la vinya. Finalment, nens i adults, faran l’últim tast (els nens tindran sucs) davant l’església romànica de Santa Creu de Creixà, entre ceps, amb un ambient festiu on no faltarà la música de fons per celebrar la primavera.
Més informació

11. 2ª CEP Passes Solidàries - Caminada entre vinyes. Vins el Cep. Dissabte 26 de Maig, 10h 

La segona CEP Passes Solidàries és una iniciativa de Vins El Cep que ens proposa recórrer a peu 6,3 quilòmetres pel paratge del celler. En companyia de familiars i amics podrem conèixer els terrenys de Can Miquel de les Planes i Can Prats. Experts explicaran la fauna, la flora, els sòls i els treballs a la vinya. Tot plegat acabarà amb un esmorzar gastronòmic entre vinyes ofert pel xef Oriol Llavina del restaurant Cigró d’Or, i una copa de cava. Aquesta experiència es transformarà en suport pel Sant Joan de Déu Pedriatic Cancer Centre-Barcelona. El 50% de tot el que es recapti serà per la donació.
Més informació

Per a completar les experiències, un grup de restaurants del Penedès ha creat un menú especial per maridar grans caves amb la gastronomia local. A més, les persones que així ho desitgin podran allotjar-se en singulars masies de la zona.

També et pot interessar