Foto: 

Maria Rosa Ferré
Gaudir de la millor època de l'any al Penedès

13 elaboradors de cava ens conviden a gaudir veremes úniques

Reserveu agendes per agost i setembre. Hi ha una trentena de propostes originals per viure intensament la verema al Penedès
Surtdecasa Penedès
,
26/07/2016
Entorn
Codorníu, Giró Ribot, Gramona, Juvé & Camps, Llopart, Mestres, Pinord, Recaredo, Sumarroca, Torelló, Vallformosa, Vilarnau i Vins el Cep són, de tothom és sabut, grans elaboradors de cava que a més compten amb vinyes úniques, caves subterrànies i masies amb molt d’encant. Per això ens agrada molt que aquesta verema 2016 obrin les portes al màxim i ens ofereixin una trentena de propostes úniques i originals, aptes per a tots els públics, per conèixer a fons una de les millors èpoques de l’any al nostre Penedès, la verema.

Si hi ha una època especial per a gaudir-la al màxim al Penedès és la verema. Quan les tardes d’estiu comencen a escurçar, l’aire és més fresc i les vinyes agafen la seva màxima esplendor. Els penedesencs ho tenim clar, tots sabem quan és època de verema, ja sigui perquè les carreteres s’omplen de tractors com perquè, qui més qui menys, ha fet algun jornal a la vinya amb unes tisores a la mà.

Però, per què no viure la verema d’una forma una mica més lúdica i original? I tant que sí! I és que ha nascut 'La verema del cava', un nou projecte per promoure el turisme del Cava en una època tan assenyalada com la verema. Tretze cellers elaboradors de cava, coordinats per l’Institut del Cava, s’han unit per oferir una trentena d’experiències úniques que ja podeu consultar al web: www.laveremadelcava.com.

I si entreu i remeneu trobareu propostes per a tots els gustos i aptes per a tots els públics: des de concerts amb música en viu, fins a projeccions de cinema entre vinyes, o tallers d’aromes, esmorzars de pagès, passeigs amb llanternes sota la lluna d’estiu, lectures de contes per adults o viatges amb carruatges per viure com veremaven els nostres avis.

Totes les propostes són en divendres, dissabtes i diumenges del 26 d’agost al 17 de setembre i ja es poden comprar les entrades. Així que, a més de tastar els grans caves que elaboren, podreu veure les seves vinyes, descobrir la seva història familiar i gaudir d’una autèntica vetllada cultural entre vinyes.

D’altra banda, La Verema del Cava proposa un complement gastronòmic de nivell per acabar d’arrodonir la jornada: Els Menús de La Verema del Cava, oferts per restaurants ubicats al Penedès adherits al projecte, maridaran grans propostes culinàries amb els millors Caves. Els restaurants El Mirador de les Caves, El Cigró d’Or, La Cava d’en Sergi, Cal Blay Vinticinc, Cal Ticus, Casa Joan, Taps de suro, Sol i Vi, Fonda Neus i Ca la Katy han preparat uns menús particulars per a ser maridats amb Cava durant els caps de setmana que tinguin lloc les activitats.

Més informació: 

Per a consultar activitats, horaris i reserva de places (activitats amb places limitades): www.laveremadelcava.com

 

A

També et pot interessar