La Verema del Cava

Foto: 

Cedida
Giró Ribot ens proposa un sopar gastronòmic entre vinyes

La Verema del Cava: entre vinyes en el moment clau

Durant els caps de setmana del 23 d’agost al 29 de setembre, sis cellers del Penedès obren les seves portes per celebrar la verema amb activitats enoturístiques molt especials
Goretti Martínez
,
19/08/2019
Menjar i beure
La verema és un moment clau en el calendari del Penedès. El raïm ha adquirit la maduresa adequada per ser collit, després de tots els esforços que hi han dedicat durant tot l’any les persones que en tenen cura. Al Penedès, tots -o pràcticament tots- hem collit raïm alguna vegada i coneixem de primera la mà l’activitat frenètica d’aquestes setmanes que venen (de fet ja s’han començat a collir les varietats més primerenques). Però també sabem que els dies de verema són dies d’esplendor paisatgístic i temps agradable, dies per gaudir i celebrar que finalment es recull el fruit de molts esforços. I aquell fruit donarà com a resultat vins i caves esplèndids. Per tot plegat, sis cellers del Penedès - Agustí Torelló Mata, Covides, Giró Ribot, Juvé & Camps, Sumarroca i Vilarnau- volen que celebrem amb ells l’època de la verema. Els caps de setmana del 23 d’agost al 29 de setembre ens obren les seves portes i ens conviden a participar en activitats enoturístiques molt especials per gaudir la verema des d’una altra perspectiva.

1. Festa de la verema nocturna a Sumarroca
Sumarroca ens ha preparat un vespre que pinta inoblidable. La vetllada començarà amb una copa de benvinguda a la terrassa del celler, una visita a les instal·lacions i un tast de most que s’anirà fent durant la passejada. Tot seguit, podrem trepitjar amb els peus nus el raïm acabat de collir, tal com es feia antigament. Però la proposta no acaba aquí. A Sumarroca entenen la verema com una gran festa per celebrar la nova anyada. Una festa que no dubten a compartir amb les persones que els acompanyin. Per això han organitzat un xeflis amb pa amb tomàquet, embotits, formatges i amanides i un concert de música en viu per acabar de fer rodona la vetllada.
> Quan? Divendres 23 d’agost, 21h
> Més informació
 

  • imatge de control 1per1

2. Verema de lluna plena a Vilarnau
Vilarnau és un celler preciós situat a Espiells (Sant Sadurní d’Anoia). Els seus responsables gaudeixen explicant a tothom qui els visita els secrets de les seves vinyes. Uns secrets que passen per aprofitar les forces de la natura i comprendre la influència de la lluna en els cicles de la vinya. Amb la col·laboració de l’enòloga Eva Plazas, el divendres 13 de setembre, podrem conèixer tots aquests secrets. Però també farem una copa a peu de vinya sota la llum de la lluna i un tast de cava maridat amb dans ai música. A continuació podrem fer un tast únic de most en flor, en procés i ja vinificat. En conjunt, una oportunitat única per gaudir d’una nit de lluna plena.
> Quan? Divendres 13 de setembre, 19:30h
> Més informació
 

3. Nordic walking i esmorzar de pagès a la vinya a Covides
Covides ens proposa viure la verema en primera persona i trepitjar Penedès en un moment d’esplendor paisatgístic. L’activitat començarà al bonic entorn del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, on s’iniciarà una marxa de Nordic walking entre les vinyes (els bastons ens els deixen els organitzadors). Després, quan haguem fet una mica de gana i set, Covides ha preparat un esmorzar típic del Penedès acompanyat de cava. L’experiència anirà acompanyada de la visita al celler de Sant Sadurní on, a més a més, podrem veure com els tractors hi descarreguen el raïm i com es fa el posterior premsat. Acabarem amb un tast de cava. D’altra banda, durant tota la jornada es podrà participar en un concurs a Instagram i el guanyador o guanyadora rebrà un premi deliciós: vins i caves de Covides!
> Quan? Dissabte 14 de setembre, 9:30h
> Més informació
 

4. La verema sobre rodes a Juvé & Camps
La verema a Juvé & Camps és el moment més esperat: l’hora de collir els fruits d’un any de dedicació i cura de les vinyes. En aquest celler sadurninenc, la recollida manual del raïm és una pràctica habitual des de sempre. Tenen la convicció que a les mans dels veremadors hi ha dipositada la tasca més delicada perquè en depèn la qualitat final dels vins i caves que es faran amb aquell raïm. Busquen constantment l’equilibri entre la tradició, l’esperit artesanal i els avenços de l’enologia. Per La Verema del Cava, Juvé & Camps ens proposa conèixer aquesta filosofia que els identifica amb un recorregut en bicicleta elèctrica per les propietats. Així podrem conèixer els diferents processos que garanteixen la qualitat de caves i vins. Al llarg del camí gaudirem d’un bon esmorzar i farem un tast d’una selecció dels elaborats de la casa.
> Quan? Dissabte 28 de setembre, 10h
> Més informació 
 

5. Sopar gastronòmic entre vinyes a Giró Ribot
Una nit de mitjans de setembre, envoltats de vinyes. Giró Ribot ha preparat per La Verema del Cava un sopar gastronòmic i maridatge a la fresca amb els vins i caves de la casa. A més, com a experiència única i exclusiva, ens oferiran mostos i mostos en fermentació de les varietats conreades a la mateixa finca on tindrà lloc el sopar. Una nit única i un marc incomparable.
> Quan? Dissabte 28 de setembre, 21h
> Més informació
 

6. Most experience a Agustí Torelló Mata
La collita ens brinda l'ocasió de tastar el most de cada varietat en diferents estats de fermentació: el d’una setmana amb la dolçor de tots els sucres, el de dues setmanes en plena efervescència, el de tres setmanes caminant cap al vi, i el de quatre setmanes, que tanca el cicle. L’enòleg del celler, Àlex Torelló, ens explicarà la singularitat de cada varietat des de la parcel·la d’origen: la delicadesa de la varietat Macabeu, els tocs herbacis del Xarel.lo i els aromes de la Parellada del Penedès. Acabarem amb un tast dels millors vins i caves de l’any i amb aperitiu tradicional.
> Quan? Diumenge 29 de setembre, 12h
> Més informació
 

Més informació: 

A

També et pot interessar