Jump to navigation
1. Festa de la verema nocturna a SumarrocaSumarroca ens ha preparat un vespre que pinta inoblidable. La vetllada començarà amb una copa de benvinguda a la terrassa del celler, una visita a les instal·lacions i un tast de most que s’anirà fent durant la passejada. Tot seguit, podrem trepitjar amb els peus nus el raïm acabat de collir, tal com es feia antigament. Però la proposta no acaba aquí. A Sumarroca entenen la verema com una gran festa per celebrar la nova anyada. Una festa que no dubten a compartir amb les persones que els acompanyin. Per això han organitzat un xeflis amb pa amb tomàquet, embotits, formatges i amanides i un concert de música en viu per acabar de fer rodona la vetllada.> Quan? Divendres 23 d’agost, 21h> Més informació
2. Verema de lluna plena a VilarnauVilarnau és un celler preciós situat a Espiells (Sant Sadurní d’Anoia). Els seus responsables gaudeixen explicant a tothom qui els visita els secrets de les seves vinyes. Uns secrets que passen per aprofitar les forces de la natura i comprendre la influència de la lluna en els cicles de la vinya. Amb la col·laboració de l’enòloga Eva Plazas, el divendres 13 de setembre, podrem conèixer tots aquests secrets. Però també farem una copa a peu de vinya sota la llum de la lluna i un tast de cava maridat amb dans ai música. A continuació podrem fer un tast únic de most en flor, en procés i ja vinificat. En conjunt, una oportunitat única per gaudir d’una nit de lluna plena.> Quan? Divendres 13 de setembre, 19:30h> Més informació
3. Nordic walking i esmorzar de pagès a la vinya a CovidesCovides ens proposa viure la verema en primera persona i trepitjar Penedès en un moment d’esplendor paisatgístic. L’activitat començarà al bonic entorn del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, on s’iniciarà una marxa de Nordic walking entre les vinyes (els bastons ens els deixen els organitzadors). Després, quan haguem fet una mica de gana i set, Covides ha preparat un esmorzar típic del Penedès acompanyat de cava. L’experiència anirà acompanyada de la visita al celler de Sant Sadurní on, a més a més, podrem veure com els tractors hi descarreguen el raïm i com es fa el posterior premsat. Acabarem amb un tast de cava. D’altra banda, durant tota la jornada es podrà participar en un concurs a Instagram i el guanyador o guanyadora rebrà un premi deliciós: vins i caves de Covides!> Quan? Dissabte 14 de setembre, 9:30h> Més informació
4. La verema sobre rodes a Juvé & CampsLa verema a Juvé & Camps és el moment més esperat: l’hora de collir els fruits d’un any de dedicació i cura de les vinyes. En aquest celler sadurninenc, la recollida manual del raïm és una pràctica habitual des de sempre. Tenen la convicció que a les mans dels veremadors hi ha dipositada la tasca més delicada perquè en depèn la qualitat final dels vins i caves que es faran amb aquell raïm. Busquen constantment l’equilibri entre la tradició, l’esperit artesanal i els avenços de l’enologia. Per La Verema del Cava, Juvé & Camps ens proposa conèixer aquesta filosofia que els identifica amb un recorregut en bicicleta elèctrica per les propietats. Així podrem conèixer els diferents processos que garanteixen la qualitat de caves i vins. Al llarg del camí gaudirem d’un bon esmorzar i farem un tast d’una selecció dels elaborats de la casa.> Quan? Dissabte 28 de setembre, 10h> Més informació
5. Sopar gastronòmic entre vinyes a Giró RibotUna nit de mitjans de setembre, envoltats de vinyes. Giró Ribot ha preparat per La Verema del Cava un sopar gastronòmic i maridatge a la fresca amb els vins i caves de la casa. A més, com a experiència única i exclusiva, ens oferiran mostos i mostos en fermentació de les varietats conreades a la mateixa finca on tindrà lloc el sopar. Una nit única i un marc incomparable.> Quan? Dissabte 28 de setembre, 21h> Més informació
6. Most experience a Agustí Torelló MataLa collita ens brinda l'ocasió de tastar el most de cada varietat en diferents estats de fermentació: el d’una setmana amb la dolçor de tots els sucres, el de dues setmanes en plena efervescència, el de tres setmanes caminant cap al vi, i el de quatre setmanes, que tanca el cicle. L’enòleg del celler, Àlex Torelló, ens explicarà la singularitat de cada varietat des de la parcel·la d’origen: la delicadesa de la varietat Macabeu, els tocs herbacis del Xarel.lo i els aromes de la Parellada del Penedès. Acabarem amb un tast dels millors vins i caves de l’any i amb aperitiu tradicional.> Quan? Diumenge 29 de setembre, 12h> Més informació
Web La Verema del Cava