Anna Mata
,
09/03/2016
Entorn

El Penedès vist a través de 10 perfils Instagram

Quan fer fotos per penjar-les a Instagram es converteix en una excusa per sortir de casa

Foto: 

Instagram
Amb el hashtag #surtdecasapenedes, igers del Penedès comparteixen imatges
A Instagram no es penja qualsevol cosa. Cal una llum especial, un paisatge espectacular o una situació única. Això ho saben molt bé els instagramers més actius del Penedès que afegeixen la seva particular visió a un paisatge que ja de per sí és molt fotogènic. La comunitat iger (així s’anomenen els instagramers) penedesenca ens ha deixat la xarxa plena de paisatges de vinyes interminables, postes de sol a les platges i esdeveniments on el vi i el cava són protagonistes.

Però el Penedès és molt més i per això hem recollit els perfils d’Instagram per descobrir el Penedès (in)esperat:

@pericu16 (76 mil seguidors)
El Pere és el que s’assembla més a una celebrity d’Instagram. Acumula seguidors diàriament, fet que gairebé el converteix en l’ambaixador del nostre territori al món. I no és estrany! Sap interpretar el Penedès d’una manera única a través de la seva llum. Si alguna cosa destaca de les seves fotografies és la sensibilitat amb què capta els paisatges que segurament hem vist mil vegades.

@massarreta (1.400 seguidors)
El Penedès inesperat és cosa del Juan Manuel. Apassionat pel street art, és especialista en posar llum sobre racons que passen normalment desapercebuts. Sovint sorprèn amb imatges captades a una Vilafranca inidentificable a simple vista. Les simetries, els colors, les textures són protagonistes de les seves fotografies que moltes vegades afegeixen algun element inesperat en el conjunt.

@mariarosafg (1.100 seguidors)
Si és Penedès és una terra de postal, això ho sap molt bé la Maria Rosa Ferré. Es defineix en el seu perfil com una apassionada per la fotografia i afegim des d’aquí que també enamorada del Penedès. Seguir-la vol dir estar al cas del pas de les estacions amb tots els colors que recull la vinya mes a mes. Capta molt bé aquells moments esplèndids a més de les festivitats tradicionals.

@ginatarongina (1.600 seguidors)
La Roser és poesia pura penedesenca. Cada imatge que penja l’acompanya d’un comentari que sol ser tan sensible com la fotografia. Els seus missatges solen estar plens d’il·lusió i bon rotllo, això fa que seguir-la creï addicció. Som molts els que cada matí esperem el seu post a Instagram per començar el dia amb una injecció d’optimisme, a més de gaudir amb la seva tècnica fotogràfica.

@prettywines (900 seguidors)
Un aspecte imprescindible del Penedès, a banda del paisatge que ja coneixem pels instagramers que ens l’hauran fet descobrir més amunt, són els seus vins i caves. Doncs bé, fotografia més Instagram, més vins, sumat a una visió artística dóna com a resultat el perfil de la Núria Martí. De fet, a la seva descripció ja ho diu: la cara més artística del vi. Tal qual.

@otgervila (700 seguidors)
Quan li vam demanar a l’Otger que ens expliqués què li agradava retratar del Penedès no ho va dubtar: la combinació de la vinya i postes de sol. Però repassant el seu perfil veureu que també hi podríem afegir la visió del Penedès en blanc i negre. L’absència de color fa que ens el presenti despullat i en alguna ocasió amb un punt de sordidesa que ens agrada molt per contrarestar de tant en tant l’efecte postal.

@malviatge (900 seguidors)
El perfil del Josep Mª i família està ple de recomanacions per passar bons moments al Penedès. Des de folklore i festes populars, passant per espais i edificis singulars, fins al que els apassiona més: la vinya, el vi i la gastronomia. Amb qualsevol de les imatges que pengen sempre volen explicar quelcom. Segons les seves pròpies paraules, cada imatge és una proposta per sortir de casa.

@Ardet (1.600 seguidors)
Com que el Víctor Merencio és d'ofici periodista, Instagram li permet explicar coses sense paraules, coses d'una terra com el Penedès que no deixa de ser una Catalunya en miniatura. Combina imatges en color amb captures en blanc i negre i juga amb la profunditat de la imatge. Sovint ens ofereix una visió inesperada de les platges del Baix Penedès en monocrom.

@carlos.guiseris (3.900 seguidors)
No us creureu que és un iger del Penedès si no repasseu acuradament el seu perfil. No enganya, el seu fort són els esports. I de risc, o d’aventura, vaja. Les seves fotografies capten aquells moments impossibles de l’activitat esportiva que fan patir per la integritat física del que està davant la càmera. Salts de skate, snowboard, surf… Activitats no gaire penedesenques, però molt de sortir de casa!

@surtdecasapenedès (729 seguidors)
Acabem l’article amb el nostre propi perfil. No hi podem afegir res, només la nostra missió, que és presentar el Penedès com el que és, una magnífica excusa per sortir de casa i gaudir de les mil i una activitats que s’hi organitzen, o del paisatge, o de la gastronomia… I convidem a tothom a explicar-ho a Instagram amb el nostre hashtag #surtdecasapenedes!

[@annamatopedia  (366 seguidors) ]
L’autora de l’article es defineix com a penedesenca de naixement encara que no sigui del tot veritat i confessa que està atrapada en el mar de vinyes que l’envolta. Intenta de tant en tant fotografiar alguna cosa que no siguin ceps.

També et pot interessar