Foto: 

Enoturisme Penedès
Un repte per aquest nou curs? Fer el 360º Penedès!

Penedès 360º: tres maneres de viure el territori penedesenc

En bici, en BTT o a peu, Penedès 360º proposa trepitjar el territori i gaudir-lo com mai t’ho haguessis imaginat
Goretti Martínez
,
12/09/2016
Entorn
Ara que arrenquem definitivament amb la rutina, què et semblaria programar al calendari un nou repte? Un repte que aglutina paisatge, gastronomia, esport i patrimoni. Un repte que et permet descobrir tot un territori entre vinyes, a muntanya i vora el mar. Un repte que et fa trepitjar el Penedès com mai abans ho havies fet. Aquest repte s’anomena Penedès 360º.

A la coctelera del Penedès 360º hi ha paisatge –vinyes, costa i muntanya-, gastronomia, patrimoni i esport. Tota una aventura per viure en família, en parella, amb amics o, per què no, en solitari, i que et permetrà veure el Penedès des d’una altra perspectiva. Pel camí, i sigui quina sigui la ruta i la modalitat escollides, no deixis de visitar cellers i caves, degustar la gastronomia de la zona i badar amb un entorn que pots gaudir en qualsevol època de l’any.

EnoturismePENEDÈS ha dissenyat tres rutes circulars per etapes per recórrer el Penedès en tres modalitats diferents: en bicicleta, bici de muntanya o a peu. Les rutes estan pensades per mostrar les singularitats del Penedès com a terra accessible, plena de contrastos, amable per a la pràctica esportiva i propera als grans centres d’atracció que són Barcelona i Tarragona.

  • imatge de control 1per1

La ruta BTT

Una ruta tècnica pels valents que et durà arreu del Gran Penedès, de la muntanya al Mediterrani a través d’indrets solitaris i nuclis rurals encantadors. Els castells de la Marca, la terra de frontera de l’antic comptat de Barcelona entre cristians i musulmans, els senders, els boscos i les vinyes seran els millors acompanyants en aquesta aventura. Hi ha la possibilitat de fer la ruta en 3, 4 o 5 dies i de programar itineraris a mida. El recorregut total és de 281 quilòmetres i el desnivell, de 7.000 metres.

La ruta slow bike

El Penedès és una terra ideal per anar en bicicleta de cicloturisme. La plana penedesenca ens regala un meravellós paisatge de vinyes i camps sense haver de fer grans esforços. Pel camí, cabanes de pedra seca, castells, masies, ermites, pobles i, evidentment, cellers on degustar una bona copa de cava o de vi et convidaran a fer una parada per agafar forces i continuar amb el camí. La ruta es pot fer en 4 dies,  el recorregut total és de 162 quilòmetres i el desnivell, de 2.000 metres.

La ruta trekking

Caminar pel cor del Penedès és un plaer en qualsevol època de l’any. El canviant paisatge de les vinyes té el seu encant a cada estació. La ruta de trekking per etapes et farà veure amb uns altres ulls, si ets d’aquí, o bé descobrir, si véns de fora, la plana penedesenca i les serres dels voltants. Les panoràmiques que et brindaran diferents cims al llarg del recorregut seran imatges per recordar. Igual que els senders entre vinyes i boscos i la riquesa botànica que podràs percebre al Parc Natural del Garraf. La ruta a peu és de vuit dies, amb 151 quilòmetres per recórrer i un desnivell de 4.000 metres.

Itineraris a mida

Penedès 360º és una proposta totalment flexible. L’agència Cava Emotions, encarregada de gestionar els forfaits de les rutes i proporcionar els serveis que hi van inclosos, pot proposar itineraris a mida en funció del temps de què disposes, el nivell de dificultat o el paisatge que més t’agrada.

Entre els serveis que es poden contractar hi ha lloguer de GPS, transfers a l’inici o final dels trams o a l’allotjament, transport de l’equipatge...

Allotjaments i municipis adherits

24 hotels, hostals i cases rurals i 22 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Penedès i l’Anoia formen part d’aquest projecte. Els allotjaments disposen dels serveis necessaris per atendre les necessitats específiques de cadascuna de les rutes.

Més informació: 

Més informació:

http://www.penedes360.cat

A

També et pot interessar