Goretti Martínez
,
12/09/2016
Entorn

Penedès 360º: tres maneres de viure el territori penedesenc

En bici, en BTT o a peu, Penedès 360º proposa trepitjar el territori i gaudir-lo com mai t’ho haguessis imaginat

Foto: 

Enoturisme Penedès
Un repte per aquest nou curs? Fer el 360º Penedès!
Ara que arrenquem definitivament amb la rutina, què et semblaria programar al calendari un nou repte? Un repte que aglutina paisatge, gastronomia, esport i patrimoni. Un repte que et permet descobrir tot un territori entre vinyes, a muntanya i vora el mar. Un repte que et fa trepitjar el Penedès com mai abans ho havies fet. Aquest repte s’anomena Penedès 360º.

A la coctelera del Penedès 360º hi ha paisatge –vinyes, costa i muntanya-, gastronomia, patrimoni i esport. Tota una aventura per viure en família, en parella, amb amics o, per què no, en solitari, i que et permetrà veure el Penedès des d’una altra perspectiva. Pel camí, i sigui quina sigui la ruta i la modalitat escollides, no deixis de visitar cellers i caves, degustar la gastronomia de la zona i badar amb un entorn que pots gaudir en qualsevol època de l’any.

EnoturismePENEDÈS ha dissenyat tres rutes circulars per etapes per recórrer el Penedès en tres modalitats diferents: en bicicleta, bici de muntanya o a peu. Les rutes estan pensades per mostrar les singularitats del Penedès com a terra accessible, plena de contrastos, amable per a la pràctica esportiva i propera als grans centres d’atracció que són Barcelona i Tarragona.

La ruta BTT

Una ruta tècnica pels valents que et durà arreu del Gran Penedès, de la muntanya al Mediterrani a través d’indrets solitaris i nuclis rurals encantadors. Els castells de la Marca, la terra de frontera de l’antic comptat de Barcelona entre cristians i musulmans, els senders, els boscos i les vinyes seran els millors acompanyants en aquesta aventura. Hi ha la possibilitat de fer la ruta en 3, 4 o 5 dies i de programar itineraris a mida. El recorregut total és de 281 quilòmetres i el desnivell, de 7.000 metres.

La ruta slow bike

El Penedès és una terra ideal per anar en bicicleta de cicloturisme. La plana penedesenca ens regala un meravellós paisatge de vinyes i camps sense haver de fer grans esforços. Pel camí, cabanes de pedra seca, castells, masies, ermites, pobles i, evidentment, cellers on degustar una bona copa de cava o de vi et convidaran a fer una parada per agafar forces i continuar amb el camí. La ruta es pot fer en 4 dies,  el recorregut total és de 162 quilòmetres i el desnivell, de 2.000 metres.

La ruta trekking

Caminar pel cor del Penedès és un plaer en qualsevol època de l’any. El canviant paisatge de les vinyes té el seu encant a cada estació. La ruta de trekking per etapes et farà veure amb uns altres ulls, si ets d’aquí, o bé descobrir, si véns de fora, la plana penedesenca i les serres dels voltants. Les panoràmiques que et brindaran diferents cims al llarg del recorregut seran imatges per recordar. Igual que els senders entre vinyes i boscos i la riquesa botànica que podràs percebre al Parc Natural del Garraf. La ruta a peu és de vuit dies, amb 151 quilòmetres per recórrer i un desnivell de 4.000 metres.

Itineraris a mida

Penedès 360º és una proposta totalment flexible. L’agència Cava Emotions, encarregada de gestionar els forfaits de les rutes i proporcionar els serveis que hi van inclosos, pot proposar itineraris a mida en funció del temps de què disposes, el nivell de dificultat o el paisatge que més t’agrada.

Entre els serveis que es poden contractar hi ha lloguer de GPS, transfers a l’inici o final dels trams o a l’allotjament, transport de l’equipatge...

Allotjaments i municipis adherits

24 hotels, hostals i cases rurals i 22 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Penedès i l’Anoia formen part d’aquest projecte. Els allotjaments disposen dels serveis necessaris per atendre les necessitats específiques de cadascuna de les rutes.

Més informació: 

Més informació:

http://www.penedes360.cat

També et pot interessar