Ariadna Caballero
,
20/07/2016
Entorn

2.200 anys després els romans arriben de nou a la Ciutadella ibèrica de Calafell

El Festival Terra Ibèrica reviu com va ser l’arribada dels romans i la vida dels cossetans, els penedesencs del segle V aC

Foto: 

Cedida
Visites guiades, recreacions i activitats familiars fins el 30 de juliol
Any 219 aC. Els romans prenen la ciutat d’Arse (Sagunt) trencant així el pacte que tenien amb els cartaginesos. Comença l’ocupació romana dels pobles íbers. Com van reaccionar els habitants de la Ciutadella Ibèrica de Calafell a l’arribada dels romans? El Festival Terra Ibèrica ens proposa enguany reviure, en la nostra pròpia pell, els esdeveniments que van canviar, per sempre, el destí de la Ciutadella.

Romani ite domum

Traduït del llatí vindria ser un ‘Romans foteu el camp’. Us proposem entrar dins les muralles de la Ciutadella Ibèrica de Calafell de nit, el dia 29 o 30 de juliol i endinsar-vos a la vida de fa 2.200 anys. Els romans avancen per la costa mediterrània de la península per controlar-ne el comerç. Què hi va passar a la Ciutadella? Quin va ser el futur dels cossetans de Calafell amb l’arribada dels romans? Un gran espectacle de recreació històrica en un entorn espectacular!

Defensem la Ciutadella
Famílies, us necessitem! S’acosten els romans i volen atacar la Ciutadella. Calen reforços per preparar la defensa de les muralles. Una gimcana familiar, la del 29 de juliol, en la què viatjareu al passat i sereu els protagonistes de la hisòria dels nostres avantpassats. Els íbers de Calafell compten amb vosaltres!

La vida fa 2.500 anys

Com es vivia al segle VaC en un turó del Penedès a tocar del mar? Enlloc millor per descobrir-ho que a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. A diferència d’altres jaciments arqueològics, a la Ciutadella hi trobareu un poblat de l’Edat del Ferro amb cases reconstruïdes sobre les restes originals i rèpliques d’objectes. El Festival Terra Ibèrica, a més ens proposa fer-ho guiats pels mateixos habitants del poblat, o passejar-nos-hi quan hi bull la vida gràcies a la recreació històrica, amb activitats de dia i de nit. I la dona, quin paper hi jugava en la societat? I com encunyaven les monedes? O com es feien estris i roba pel dia a dia? Remeneu el programa del Terra Ibèrica i visqueu el passat com mai ho havíeu fet!

Guerrers, oficis, creences,... famílies a la Ciutadella!

Si als petits de casa els agraden les aventures, cap a Calafell família! Una pila d’activitats pensades per a nens i nenes d’entre 7 i 14 anys us esperen al Terra Ibèrica. Podreu tafanejar tots els racons de la Ciutadella, crear un exvot per als rituals, aprendre a teixir, fer el guerrer, i fins i tot, construir un forn ibèric per coure-hi terrissa, pa, denes de vidre… Convertiu-vos en íbers de debó per un dia!

Més informació: 

El Festival Terra Ibèrica té lloc del 22 al 30 de juliol a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. Hi trobareu activitats fantàstiques per a tots els públics, tant de dia com de nit!

Consulteu el programa complert i reserveu plaça a les activitats que us vinguin de gust als telèfons 977694683, 647751569 o a través del correu electrònic calafellhistoric@calafell.org

*Organitzen: Calafell Històric i IberCalafell

També et pot interessar