Ariadna Caballero
,
16/09/2015
Família

Activitats originals per gaudir durant el curs

Et fem propostes perquè en sortir de l'escola, de l'insti o de la feina no et tanquis a casa i gaudeixis del temps lliure

Foto: 

Surtdecasa
Qui ho ha dit que les activitats anomenades extraescolars són només per la canalla? N'hi ha per a tots els gustos i edats, per aprendre nous coneixements i posar en pràctica habilitats que ens engresquin, així que no teniu excusa! Hem fet cerca i ens n'hem trobat de ben originals, algunes pensades per a la canalla, i d'altres perquè els més grans gaudim com si fóssim petits!

Robòtica, instint per aprendre

Ideat per a infants i joves d'entre 6 i 16 anys, Robotix Penedès ens proposa una activitat de robòtica ideada per Lego Education. Els tallers transmeten als nens i nenes la passió per la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les matemàtiques i d'altres matèries relacionades de manera transversal, tot potenciant la creativitat i el treball en equip per crear el nostre robot! Una bona manera per motivar-los a aplicar coneixements en un nou context. Robotix ofereix cursos adaptats a escoles i entitats i tenen activitats durant el curs a Vilafranca (al Casal) i al Vendrell (a la Lira Vendrellenca).
Més informació i inscripcions per convertir-vos en autèntics creadors de robots a www.robotixpenedes.com

Creativitat amb mil tècniques plàstiques

Una antiga casa al carrer de la Font de Vilafranca amaga mil racons plens d'art! Parlem del Zig-Zag, on podreu expressar-vos i deixar anar la vostra creativitat a través d'un gran ventall de tècniques plàstiques i materials com el cartró pedra, el mosaic, la fusteria, la cistelleria, la restauració, el pictogravat,... El laboratori d'experimentació és l'espai per als més menuts, a partir dels 2 anys, i si recorrem tots els espais, on hi trobarem canalla, joves, adults i jubilats, arribarem fins a les golfes on hi ha el taller de dibuix i pintura.
Si teniu el cuquet d'artista dins vostre, aquí hi trobareu tota la informació: http://zigzagplastica.blogspot.com.es/

Imaginació a la cuina!

La proposta de Vitampleni ens ha encantat! Tallers de cuina per a infants, joves i en família a l'aula de cuina que acaben d'estrenar. Posar-nos el davantal des de ben petits ens farà, de ben segur, ser més conscients de la importància de l'alimentació saludable, i animarà la canalla a tastar plats i experimentar amb gustos i olors tot cuinant amb productes naturals, de proximitat i de temporada. Així que si teniu un petit o petita xef a casa, aquesta activitat li està feta a mida!
La informació de tot el que podeu fer i ofereix Vitampleni la trobareu a http://vitampleni.cat/

Posem-hi música!

Perquè la vida sense música no seria el mateix! I hi ha mil possibilitats de gaudir-ne. Escoltar-la, crear-la, interpretar-la,... I no us penseu que aprendre'n és només cosa dels menuts. Tan si sou grans com petits, les escoles de música del Penedès ens ofereixen cursos de llenguatge, d'harmonia, d'instruments i la possibilitat de participar en conjunts instrumentals, orquestres i bandes. A més, s'organitzen conferències i cicles destinats a persones que en volen aprendre sense seguir els estudis reglats. A les nostres comarques tenim oferta d'escoles amb formació clàssica, roquera, de música tradicional i popular, i corals, així que hi ha opcions per a tots els gustos!

Caus i esplais on créixer

Les vivències que infants i joves viuen als caus i als esplais els dissabtes són difícils de viure en altres espais. Les complicitats que s'hi generen, el voluntariat que n'és el motor principal, les rutes i gimcanes, les colònies i campaments d'estiu i de caps de setmana durant el curs fan que l'experiència de créixer formant part d'un espai o d'un cau sigui ben especial. És un moviment ben viu arreu del país, i a molts pobles del Penedès hi trobareu un o diversos esplais i/o caus que, de ben segur, rebran infants i joves amb els braços oberts.

També et pot interessar