Farrés Brothers

Foto: 

Cedida
Els Farrés Brtohers i cia presentaran 'El cau del Tabalet'

Les 11 propostes del festival Mitjó de Sant Pere de Riudebitlles

Del 26 al 28 de maig se celebra aquest festival al Penedès
Surtdecasa
,
17/05/2023
Família
Arriba una nova edició del festival Mitjó del 26 al 28 de maig. Un esdeveniment al voltant de les titelles, que converteix el poble de Sant Pere de Riudebitlles en una festa on hi tenen lloc propostes transgressores i irreverents, així com un ambient familiar i apte per tots els públics. Cal destacar l'espectacle de cloenda protagonitzat per Carles Belda i Carles Ferrer amb les seves glosses improvisades durant el vermut del diumenge. Durant tot el cap de setmana hi ha programades 11 propostes que alternen circ, teatre, música, i també molt de carrer. “Aquest any el que teníem clar es que volíem ocupar l'espai públic. Com a novetat fem una petita rua que s'anomena Tractor Band, on hi haurà música i en dos llocs del carrer es farà un espectacle de dansa, on es convida a que tothom surti amb les seves titlles” assegura Susana Domínguez, d'Escoles Velles, membre de l'organització. L'espai Mitjó continurarà ubicant-se principalment al Camp dels arbres. Us hem destacat les propostes seleccionades enguany!

1. Relats Radiofònics (Ona Bitlles)
Enguany, el festival comença en divendres amb uns relats radiofònics molt especials. Al programa, tres ficcions: 'La casa encantada'; 'La noia atrevida' i 'Tom Caine', tres narracions que us transportaran un univers sonor ple de misteris. Les peces estan escrites per Robert Long amb direcció, música i efectes sonors de Lluís Miquel García interpretada pel grup de teatre radiofònic d’Ona Bitlles.

2. El cau del Tabalet (Farrés Brothers i cia)
Escrita pel pioner naturalista Ernest Thompson Seton a principis de segle XX, aquest conte explica la història d’un petit conill que es queda sol al cau, perquè la seva mare ha sortit a buscar menjar. Durant l’espera, van passant animals que, des de fora, volen jugar amb ell, però mai es decideix. Fins que sent un soroll que desconeix, i no pot resistir les ganes de sortir.

  • imatge de control 1per1

 

Eléctrico 28 presentarà l'espectacle 'Full house' | Foto: Cedida
3. Full house (Eléctrico 28)
És un espectacle sense text, que mitjançant el teatre físic i la música en viu explica una faula moderna sobre la convivència, abordada des de la diversitat de cultures i la necessitat de compartir. Quatre animals conviuen en una mateixa comunitat, però viuen allunyats els uns dels altres fins que un esdeveniment inesperat els fa veure les similituds que els apropen.

4. Sota Sola (Ka Teatre)
El protagonista viu i treballa sota terra. S'ha creat un món on gaudeix del seu ofici de sabater i és feliç amb les petites coses del dia a dia. La seva manera especial d'arreglar les sabates generarà un canvi en els seus propietaris i la seva passió i dedicació provocarà una transformació del món on vivim. Però, les coses no sempre són fàcils i un imprevist capgirarà la seva vida.

5. Tractor Tour (Sunday's ska jazz i Escola Dansa Cas)
Deixa't guiar pel nostre Tractor Band pels carrers de Riudebitlles. Al remolc, la música i la festa Sunday's ska jazz i als carrers, les vostres ganes de ballar en una cercavila atípica i participativa, on a part de gaudir de la dansa urbana de l'Escola Dansa Cas, us convidem a treure els vostres titelles a passejar!

6. Arriba! (Jose Luís Redondo)
És un espectacle de circ amb text i sense música en directe. Humor i desequilibris sobre objectes i ampolles de vidre per a tots els públics. Una reivindicació del gaudi en escena amb acompanyament del públic, i també de l'humor com a arma de comunicació massiva, de destrucció de prejudicis i de construcció de llibertats.

7. Carrusel (Medirflash)
Al bell mig de l'espai Mitjó, al Camp dels arbres, hi trobareu aquest petit però magnífic carrusel artesanal, manual i sostenible, accionat manualment amb una bicicleta, per la mainada de 3 a 10 anys i totes les valentes i valents que també el vulguin fer girar. Per a passar la tarda menjant gelats, fent el berenar i gaudir de la tarda del Mitjó.

 

Javier Aranda presentarà l'espectacle 'Parias' | Foto: Cedida
8. Parias (Javier Aranda)
Espectacle de titelles per a adults on la intima relació entre ninot i titellaire et sacsejarà. A 'Parias', els titelles són el símbol brillant de la degradació i la marginació de l'ésser humà; les seves històries desperten emocions que ens fan prendre consciència que encara estem vius i que tenim criteris morals. 'Parias' commou i obliga a la reflexió. Aquesta magnífica proposta reprèn temes i vies del teatre clàssic, li retorna a l'escenari la seva funció social.

9. Putxinel·li i Tereseta (L'Argos Maltès)
Al jovial Putxinel·li res no li agrada més que jugar, cantar i ballar amb la seva amiga Tereseta. Però no val a badar perquè quan un menys s'ho espera sempre apareix algú disposat a arruïnar-te el dia. Amb ingeni, amb les seva irrefrenable alegria de viure i alguna que altra garrotada, en Putxinel·li s'alçarà victoriós enfront de totes les adversitats. Aquest espectacle utilitza la tècnica titella de guant d'estil napolità i és un cant a la tradició itinerant, aventurera i nòmada dels espectacles de titelles.

10. El falcó i el príncep (Micro Troupe)
Mir Geribert se sent presoner a les seves terres. Observant el vol d’un falcó s’adona de les seves ànsies de llibertat i amb l’ajuda d’una falconera sarraïna, aconsegueix ensinistrar-lo i emprendre el seu propi vol. Això li comportarà disputes amb altres nobles que es mantenen fidels a la Casa Comtal, així com l’enfrontament amb el mateix Ramon Berenguer I, amb qui està emparentat. Finalment, Mir emprendrà l’aventura de la revolta...

11. Vermut amb música i vers improvisat (Carles Belda i Carles Ferrer)
Per tancar el Mitjó 2023, us proposem gaudir d'un bon moment a l'ombra dels arbres del nostre espai central. El diumenge vol vermut, pica pica i descobrir el vers tradicionals de les glosses improvisades. Música i ingeni popular en estat pur.

 

Amb el suport de:

Més informació: 

A

També et pot interessar