Foto: 

Cedida

El vi més enllà de la copa, el vi per cuinar a les Fires de Maig

Show cookings, master class amb els germans Torres, tallers, cuina infantil i maridatges a la carpa de La Cuina del Vi
Ariadna Caballero
,
18/05/2016
Fires i festes
La gastronomia s’ha fet seu un lloc rellevant a les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès. Del 20 al 22 de maig, a més dels prop de 130 expositors, les activitats culturals, els tallers infantils, la diada castellera, les jornades professionals, i un llarg etcètera de propostes, si el que de debò us agrada són els fogons i fer de les vostres a la cuina, atents a les activitats que es couran a la carpa de La Cuina del Vi!

De xefs a pregoners

Els germans Sergi i Xavier Torres, que dirigeixen la cuina del restaurant ‘Dos Cielos’ amb estrella Michelin, seran els encarregats d’inaugurar les Fires de Maig 2016, no només amb el pregó, sinó també amb una master class sobre ‘Cuinar amb Xarel·lo’.

  • imatge de control 1per1

Còctels de vi i cava

El vespre de divendres us proposem degustar i, sobretot, aprendre com elaborar bons còctels sense fer cap bajanada amb els vins i caves! Serà de la mà d’en Damià Mulà, professional del sector i docent del grup d’Hostaleria i turisme de la UB.

Matí de dissabte per a petits xefs en potència!

La penedesenca Aina Roglan, que potser recordeu del programa de televisió Masterchef Junior, serà de nou a La Cuina del Vi per compartir una estona amb nens i nenes a qui els apassioni cuinar! I és que qui ha dit que això de la cuina és només cosa d’adults? El taller serà per aprendre a treballar la pasta amb vi! Original, eh?

Clàssics i blaus que mariden fabulosament

La botiga especialitzada en vins i formatges Xerigots ens proposa un tast en què maridaran Clàssics Penedès i formatges blaus d’arreu del món. Se’ns fa la boca aigua!

Gall + gamba = festa

Hi ha plats que fan festa per si sols! Canelons, arrossos, escudella… i si ens fixem en els productes que tenim més a la vora, Gall Negre del Penedès i Gamba de Vilanova, aquella tan vermella i tan bona! És la proposta dels restauradors del Gat Blau de Vilafranca i La Cucanya de Vilanova i la Geltrú, una show cooking per mostrar les maneres de gaudir al màxim d’aquests ‘Plats de Festa’.

DO Penedès en essència

Dissabte al vespre, havent recorregut les Fires, què us sembla fer una aturada a la carpa de La Cuina del Vi i fer un tast de vins de la DO Penedès? Un tast per viatjar a través de les vinyes i els cellers del Penedès amb una copa a les mans.

Vermutet amb Jesús Velacoracho

Si hi ha alguna cosa que ens encanti dels diumenges és aturar-nos a fer el vermut! A La Cuina del Vi ho podreu fer amb la millor companyia possible per aprendre’n i, sobretot, per gaudir del tast: amb en Jesús Velacoracho, que ens parlarà de la producció dels vermuts al Penedès.

Casen els llegums i el vi?

L’Oriol Llavina, el xef d’El Cigró d’Or, ens vol demostrar que sí! Així que deixeu de banda les receptes més clàssiques de cigrons i fesolets, que a la master class de diumenge en Llavina ens ensenyarà com unir llegums i vi del Penedès!

Simplicitat deliciosa

La Cuina del Vi tancarà les activitats amb una proposta senzilla i deliciosa: pa amb vi i sucre! Un taller de la pastisseria Bertran, així que ja podeu imaginar que segur que ens tenen alguna sorpresa preparada!

Més informació: 

Si us voleu inscriure a alguna d'aquestes activitats de La Cuina del Vi ho podeu fer aquí fins el 19 de maig. Algunes són gratuïtes, d'altres tenen un preu entre els 3 i els 5 euros.

Horari de les Fires de Maig: divendres i dissabte de 10h a 22h, i diumenge de 10h a 21:30h.

Descarrega’t el programa complert de les Fires de Maig!

A

També et pot interessar