Ariadna Caballero
,
25/04/2017
Fires i festes

L'Arboç fa gala del seu patrimoni modernista

La Fira Modernista, el 29 i 30 d'abril, brinda una oportunitat fantàstica per redescobrir el passat de l'Arboç entre personatges d'època, teatre, música, artesania i visites guiades

Foto: 

Aj. L'Arboç
La Fira dóna l'oportunitat de visitar edificis habitualment tancats al públic
Si l'Arboç celebra la Fira Modernista del Penedès no és pas per casualitat. El patrimoni arquitectònic dels seus carrers ofereix un gran nombre d'edificis singulars o 'cases boniques' com es diu popularment. Els dies 29 i 30 d'abril, a més, si passegeu pels carrers de l'Arboç el viatge en el temps el viureu no només entre façanes sinó també entre teatre, personatges d'època, música i, com no, amb l'oportunitat de descobrir les interioritats d'algun d'aquestes edificis singulars dels quals l'Arboç fa gala.

Qui no ha imaginat mai ser dins d'un conte mentre passeja per l'Arboç? O veient, des de la carretera, la silueta de la Giralda o la torre de Cal Pons... qui hi deu viure?, com deu ser per dins?, quins secrets amaguen aquests edificis tan peculiars? Des de fa sis anys l'Arboç celebra una Fira Modernista que ha sapigut captivar el públic i en la qual algunes d'aquestes cases obren les portes als visitants. La Fira però és molt més, amb propostes de teatre al carrer, música, artesania,... Ens apropem a l'Arboç?

Cal Pons obre les portes
La Fira Modernista ens ofereix una oportunitat única per visitar espais que habitualment no estan oberts al públic. L'estrella d'enguany serà Cal Pons (el Castell de Bellesguard), un dels edificis més emblemàtics de l'Arboç. Seguríssim que us hi heu fixat més d'una vegada! La casa, amb aparença de castell, es va construir el 1898 i és obra de l'arquitecte Joan Baptista Pons i Trabal. El dissabte dia 29 a la tarda, visita teatralitzada amb Eduard Jané i l'Elenc Artístic Arbocenc que ens desvetllaran els secrets de la 'Caseta de Pedra'. I diumenge, visita guiada dels jardins i algunes de les estances.

Concert a la Giralda i fotos a l'Hospital de Sant Antoni
Cal Pons no serà l'únic edifici singular que es podrà visitar durant la Fira Modernista. Portes obertes a La Giralda a preu reduït i dos concerts a La Giralda la nit de dissabte amb la Coral Polifònica del Vendrell i 'Els 14 solistes d'òpera', amb obres de Verdi, Puccini, Mozart i Eduard Toldrà. Els amats de la fotografia no us oblideu les vostres càmeres perquè el fotògraf Òscar Méndez oferirà una visita fotogràfica a l'Hospital de Sant Antoni.

Una altra de les propostes és la ruta guiada pel patrimoni modernista amb Eduard Jané o la gimcana d'edificis modernistes que us animem a fer durant la vostra visita a la Fira.

Teatre als carrers
Un dels imprescindibles de la Fira Modernista del Penedès: el teatre! La Marató de teatre d’època al carrer reunirà més de 200 actors i figurants i 12 companyies de teatre. A més, pels carrers us creuareu amb personatges d'època passejant i lluint les millors gales entre parades i activitats. Us hi animeu també vosaltres?

D'entre les propostes teatrals destaquem les dues obres ambientades al modernisme de l'Elenc Artístic Arbocenc, les llegendes recuperades per l'Embruix.cat, la 'Carretada de Contes' per als infants de La Guilla Teatre, les actuacions de Bigolis Teatre o el misteriós espectacle itinerant de gran format dels Xarop de Canya 'Ictineu', inspirat en la figura de Narcís Monturiol.

Música i danses per tancar la Fira
Si hem dit que el teatre i l'ambient als carrers serà una constant, la música també serà una de les grans protagonistes. A més dels concerts a La Giralda, als carrers hi trobareu la Zebrass Marching Band, les escoles de dansa Blausol i Dansa Estudi, el piano dels Bigolis Teatre. L'orquestra de l'Escola Sant Julià o els Kukupraks Batucada. I impossible tancar la Fira Modernista 2017 de millor manera, vespre de danses amb els Xarop de Canya amb la participació dels grups d'ambientació modernista. Una orquestrina de cinc músics amb violí, acordió, saxo soprano, clarinet, gralles, tarotes, bateria i baix i un repertori que combina temes clàssics, populars i de balls conjunts.

A les visites, el teatre, l'ambient als carrers, gimcana, concerts,... sumeu-hi el mercat, tallers infantils, jocs populars i de circ, exposicions, mostra de motocicletes clàssiques, puntes de coixí,... Se'ns fa impossible no trobar una pila de bons motius per passar per l'Arboç aquest cap de setmana.  

Més informació: 

Programa complert de la Fira
www.arbocenc.org

També et pot interessar