Teatre Principal
Rambla Principal, 4, Vilanova i la Geltrú
08800 - Vilanova i la Geltrú
  • 938 141 952
  • info@elprincipal.cat

Què hi pots fer?

Tots Dansen
Espectacles
Del 22 al 24 de maig, 20h
Set of Sets
Espectacles
Diumenge 26 de maig, 19h

Cartellera

Las herederas

Las herederas

Sinopsi

Des de fa més de 30 anys, Chela i Chiquita viuen juntes. Com a filles de famílies amb una bona posició social van heretar prou diners com per viure còmodament sense necessitat de treballar. Però ara, quan les dues tenen més de 60 anys, aquests diners heretats s'han acabat. Quan Chiquita va a la presó per no poder pagar els deutes que va contraure, Chela comença a proveir a dones majors de famílies benestants amb un servei de taxi que l'ajuda a mantenir-se. Així coneix a Angy, una dona 20 anys més jove que ella, amb qui connecta immediatament. Aquesta connexió va transformant la relació de Chela amb si mateixa i amb el seu entorn, i provoca en ella una revolució interna.

Horaris: 

Dimarts 21 de maig: 20:30h

La favorita

La favorita

Sinopsi

Principis del segle XVIII. Anglaterra està en guerra amb els francesos. Una reina debilitada, Anne (Olivia Colman), ocupa el tron, mentre que la seva amiga Lady Sarah (Rachel Weisz) governa el país en lloc seu, degut al precari estat de salut i al caràcter inestable de la monarca. Quan una nova criada apareix, Abigail (Emma Stone), el seu encant sedueix a Sarah. Sarah ajuda a Abigail i aquesta veu una oportunitat per tornar a les seves arrels aristocràtiques. Com la política ocupa gran part del temps de Sarah, Abigail comença a acompanyar amb més freqüència a la Reina. Sorgirà una amistat que Abigail aprofitarà per saciar les seves ambicions.

Horaris: 

Dimarts 28 de maig: 20:30h

Avec un sourire, la revolution

Avec un sourire, la revolution

Sinopsi

¿Què va passar l’1 d’octubre a Catalunya? Una visió externa del procés d’autodeterminació ens apropa a la primera línia de lluita. Entre activistes de base, protagonistes anònims, líders catalans, mobilitzacions espontànies i accions policials, la creixent repressió es combat amb un somriure.

Des del 2010, el 80% dels catalans han expressat la seva voluntat de celebrar un referèndum d'autodeterminació. Independentment de si votarien Sí o No a la independència, més del 80% dels catalans volen votar. Davant d’aquest situació, el govern espanyol, d’ençà de l’1 d’octubre, es manté ferm: És il·legal. Entre testimonis (Carles Puigdemont, Mireia Boya, Lluís Llach, Sergi López, Quim Arrufat i Jordi Cuixart) i protagonistes anònims, assistim a les mobilitzacions, espontànies i pacífiques, que han ocupat espais públics per evitar i evidenciar les accions policials que han tingut lloc a Catalunya arrel del procés d’autodeterminació.

Horaris: 

Dissabte 30 de maig: 19:45h

Cachada

Cachada

Sinopsi

Magaly, Wendy, Magda, Ruth i Xilè es guanyen la vida com ho han fet totes les dones de les seves famílies per generacions: venent als carrers i mercats de Sant Salvador. No obstant això, elles han decidit embarcar-se, al costat de l'actriu i directora Egly Larreynaga, en una aventura molt poc usual: formar una companyia de teatre i portar a escena les seves cruels històries de vida. El que va començar sent un experiment s'ha convertit en la possibilitat de canviar les seves vides, però ¿seran capaces d'enfrontar-se al seu passat i superar les seves pors, els seus traumes i els seus secrets?

Horaris: 

Dissabte 30 de maig: 21:00h

Més informació

La notable i singular tradició cultural, i en especial teatral i musical de Vilanova i la Geltrú data ja des del segle XVIII i sobretot a partir del segle XIX. És a principis d’aquest segle XIX que, gràcies a l’acció d’un consolidat mapa associatiu vilanoví, la ciutat esdevé testimoni de la construcció d’un considerable nombre d’edificis amb l’expressa finalitat d’acollir-hi una rica i diversa programació estable d’arts escèniques i musicals.

Cal destacar que el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, juntament amb els teatres de Reus, Mataró, Terrassa, Sabadell i Granollers, entre d’altres capitals de comarca, va ser un dels membres fundadors i promotors del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya. Aquest organisme va impulsar una significativa línia de cooperació entre poblacions que, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, suposà la prefiguració de les posteriors actuacions en el camps del foment i la difusió en l’àmbit de les arts escèniques arreu del territori.