Teatre Principal
Rambla Principal, 4, Vilanova i la Geltrú
08800 - Vilanova i la Geltrú
  • 938 141 952
  • info@elprincipal.cat

Cartellera

Oro blanco

Sinopsi

Inga, una agricultora de mitjana edat, es rebela contra la poderosa cooperativa local. Intenta sumar suports entre la resta d'agricultors per denunciar la corrupció de la cooperativa, però es troba amb una sòlida resistència que l'obliga a desafiar la relació de dependència i lleialtat que vincula la comunitat amb el monopoli. Inga haurà d'utilitzar tots els seus recursos i tota la seva astúcia per desempellegar-se del control de la cooperativa i aconseguir viure d'acord amb els seus principis.

Horaris: 

Dijous 7 de gener: 19:30h

Corpus Christi

Sinopsi

Narra la història de Daniel, de 20 anys d'edat, qui experimenta una transformació espiritual mentre viu en un Centre de Detenció Juvenil. Vol ser sacerdot, però això és impossible a causa dels seus antecedents penals. Quan és enviat a treballar a un taller de fusteria en una petita localitat, a la seva arribada es fa passar per sacerdot i es fa càrrec accidentalment de la parròquia local. L'arribada del jove i carismàtic predicador és una oportunitat perquè la comunitat local comenci el procés de sanació després d'una tragèdia ocorreguda en aquesta petita població.

Horaris: 

Dimarts 12 de gener: 18:30h

Allò que no et mata...

Sinopsi

Amb 19 anys, Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va cita dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar a les dones.

Horaris: 

Dimecres 13 de gener: 19:30h

Buñuel en el laberinto de las tortugas

Sinopsi

París, 1930. Salvador Dalí i Luis Buñuel són les principals figures del moviment surrealista, però Buñuel veu com se li tanquen totes les portes després de l'escandalosa estrena de 'La edad de oro', la seva primera pel·lícula. Tot i això, el seu bon amic, l'escultor Ramón Acín, compra un bitllet de loteria amb la boja promesa que, si guanya, pagarà el documental que el seu amic vol rodar sobre Las Hurdes, una de les regions més pobres i oblidades d'Espanya... Pel·lícula sobre el rodatge a la regió extremenya de Las Hurdes, a càrrec del mestre Luis Buñuel, de la seva pel·lícula 'Las Hurdes, tierra sin pan', el 1933. Adapta el còmic homònim de Fermín Solís. 

Horaris: 

Dimarts 19 de gener: 19:30h

Uno para todos

Sinopsi

Un professor interí assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha de reintegrar a un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys vol que torni a classe.

Horaris: 

Dijous 21 de gener: 19:30h

1985

Sinopsi

Adrian és un jove gay que torna a la seva ciutat natal a Texas per passar el Nadal junt a la seva família, amb la que encara no ha sortit de l’armari, durant la primera onada d’infeccions de SIDA a Estats Units. Allà se’n adonarà de la dificultat de revelar les seves inquietuds i el què ha viscut referent a aquest tema a la seva conservadora família.

Horaris: 

Dimarts 26 de gener: 19:30h

Més informació

La notable i singular tradició cultural, i en especial teatral i musical de Vilanova i la Geltrú data ja des del segle XVIII i sobretot a partir del segle XIX. És a principis d’aquest segle XIX que, gràcies a l’acció d’un consolidat mapa associatiu vilanoví, la ciutat esdevé testimoni de la construcció d’un considerable nombre d’edificis amb l’expressa finalitat d’acollir-hi una rica i diversa programació estable d’arts escèniques i musicals.

Cal destacar que el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, juntament amb els teatres de Reus, Mataró, Terrassa, Sabadell i Granollers, entre d’altres capitals de comarca, va ser un dels membres fundadors i promotors del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya. Aquest organisme va impulsar una significativa línia de cooperació entre poblacions que, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, suposà la prefiguració de les posteriors actuacions en el camps del foment i la difusió en l’àmbit de les arts escèniques arreu del territori.