Brasa en majúscules i infinitat de vins catalans

La Treva, carn a la brasa exquisida i una de les apostes més fermes pel vi de la terra a Vilanova
Surtdecasa Penedès
,
23/10/2013
Menjar i beure

Ara fa un any que l'oferta gastronòmica de la Geltrú ha incorporat una novetat molt interessant. Es tracta de la Treva, un restaurant especialitzat en carns i verdures a la brasa que també destaca per la seva vessant com a vinateria. El local, ubicat a la plaça Lledoners 10, va obrir les seves portes de la mà dels mateixos propietaris de Cal Gallego, l'històric restaurant que hi havia hagut al mateix espai.

A la carta hi trobem tota mena de carns i verdures a la brasa, inclosos els calçots, però també plats que ajuden a complementar-los, amb una interessant aclucada d'ullet a la cuina marinera. No tot és carn, ni molt menys. A més, també hi ha una oferta molt àmplia de tapes. És dissabte al migdia i ens decidim per aprofitar els menús de migdia, especials de cap de setmana. Per 20 euros, permeten escollir entre tres primers i tres segons plats, a més d'entre dues postres, pa i el vi de la casa. Bona part dels plats de la carta que més ens seduïen són al menú.

  • imatge de control 1per1

Som dues persones i de primer demanem d'una banda sopa de peix amb arròs i, de l'altra, xató. La sopa de peix era exactament el que esperàvem. Fins i tot vam trobar-hi més peix del que ens imaginàvem. El brou era vermellós, amb un gust delicat, i acompanyat amb el punt just de peix, sípia, marisc i arròs. De xató a Vilanova hi ha molts restaurants que n'ofereixen. Però no tots haurien d'estar homologats com a tal. El de la Treva és dels que sí. Xató amb tots els ets i uts, amb una salsa intensa però no agressiva, sense ingredients sorpresa i amb una generosa ració de bacallà esqueixat. Igual que la sopa, fins i tot millora les expectatives.

Els segons que escollim són filet de porc amb salsa de ceps i la graellada de carn. El filet va tallat en parts i presentat en tres monticles, amb carxofa sota. Bon sabor del producte, la salsa i l'acompanyament. I el millor, la combinació de tot en una queixalada. Pel que fa a la graellada de carn, és generosa i variada. Inclou un quart de pollastre a la brasa, secret ibèric, morcilla, xoricet i una patata al caliu. La cocció és al punt i al servir-ho donen l'opció de coure-ho més. En el meu cas, no farà falta. D'entre tot, destaca el pollastre, molt saborós i ben cuinat. Malgrat ser a la brasa, no els ha quedat del tot sec com és fàcil que passi.

Pel que fa a les postres, ens decantem pel sorbet de llimona. Un sorbet dels que ve en copa. L'altra opció era pinya. El ventall de postres fora de menú era més ampli. Pel que fa a varietat, que no qualitat, les postres no estan a l'alçada de la resta de menú. Tanmateix, es pot triar entre un postre més llaminer i un de més sa. Els cafès en aquest cas no entren. És la tendència, arreu, de la pràctica totalitat dels menús.

Els vins són un dels dos pilars de La Treva. La seva carta és molt extensa, amb més d'un centenar de referències i es poden tastar a copes. Però per damunt de tot, destaca la seva aposta ferma pels vins catalans; aproximadament, un 90 per cent dels vins que ofereixen són del país. I són vins triats amb bon ull, que permeten degustar autèntiques meravelles a un preu més que acceptable. Amb molt encert, és dels restaurants que aposta pels vins com un valor afegit a la seva oferta gastronòmica. No van a fer negoci inflant el preu dels vins, sinó que els tenen com un complement més (i assumible) que acabi fent decantar la balança quan triem restaurant. Els vins també es poden comprar per endur a casa a preu de botiga especialitzada. I si es volen consumir al mateix local, només s'afegirà al seu preu 3 euros per ampolla i taula. Quan fem menú, també podem confiar plenament del vi de la casa.

Del balanç, plenament satisfactori, només en destacaríem un parell de punts negatius. El tracte dels cambrers és impecable, però hem notat un interès massa descarat a afegir extres al menú. Per exemple, quan ens preguntem si volem pa normal o pa torrat, no costaria res dir que el normal és el que entra al menú i el torrat no. Tampoc no acabem d'entendre que l'all i oli de la graellada s'hagi de pagar a part. Tot és comprensible, ja que el preu del menú és molt ajustat a la qualitat del producte que serveixen i a com l'han sabut cuinar, però valdria més la transparència absoluta que no pas que el client en algun moment percebi que li volen marcar un gol. La comoditat del respatller de les cadires també és força discutible. No convida a allargar massa la sobretaula.

Res important, són petits detalls que en cap cas no eclipsen la magnífica oferta de la Treva. En sortim molt satisfets i amb ganes de tornar-hi. És un restaurant molt recomanable.

Braseria-Vinateria La Treva
Plaça Lledoners, 10
08800 Vilanova i la Geltrú
telèfon: 93 893 77 18 

A

També et pot interessar