Jump to navigation
Sant Sadurní d’Anoia, capital del cavaSant Sadurní s'arrela en el sòl mil·lenari del Penedès, al límit de la Catalunya nova i la Catalunya vella, cruïlla de camins, de gent i d'influències. Les seves terres fèrtils van fer que, ja fa molts anys, el conreu de la vinya i l’elaboració de vi en constituissin la principal ocupació. Però, l’any 1887, la plaga de la Fil·loxera va arruïnar les vinyes i la vila. Aquells van ser uns temps de penúries que els sadurninencs van haver d’afrontar amb empenta i tenacitat. La tasca titànica de replantar les vinyes amb peus de cep americà, immunes a la plaga, va acabar donant els seus fruits. La producció de cava, que s'havia iniciat tímidament poc abans de la Fil·loxera, va prendre, després, l’impuls definitiu. Actualment, Sant Sadurní d’Anoia, amb uns 13.000 habitants, és la capital del cava indiscutible. Més de vuitanta cases elaboradores locals produeixen el noranta per cent de tot el cava de l'estat i, d'entre aquestes, les principals avui dia exporten amb la DO Cava a arreu del món.Imatge del Cavatast 2017 | FOTO: CavatastEl CavatastDesprés de 22 edicions, el Cavatast continua sent el punt de trobada anual on els amants del cava gaudeixen d’una àmplia i selecta oferta de caves per tastar, així com de delicioses propostes culinàries que es presenten en el marc de la mostra. Un total de 26 elaboradors de cava i 8 restauradors oferiran les seves propostes a les persones visitants, tant en el seu espai com a expositors a la Rambla de la Generalitat com als tastos i maridatges que tenen lloc al celler de la Fassina de Can Guineu. Com combinen determinats caves amb xocolates, formatges, fumats, delícies artesanes o tastets de cuina catalana?Una de les activitats de l'any passat | FOTO: CavatastLes principals novetatsEl 23è Cavatast ja ha arrencat amb una de les novetats. El dia de la seva presentació, dimecres passat, va tenir lloc la Nit dels Màgnums al celler de La Fassina. Una vetllada que va permetre a més de 150 persones tastar els grans caves de bona part dels elaboradors participants al Cavatast i propostes gastronòmiques d’autèntic luxe. Una fantàstica manera d’escalfar motors i fer venir ganes de més. Per millorar la qualitat i el servei a les persones assistents, els tiquets de tast i degustació ja es poden adquirir a la Fassina de Can Guineu, trucant al 838 913 188 o bé al correu electrònic turisme@santsadurni.cat. Però, aquest any, a més, el tiquet de cava i de gastronomia serà el mateix. La comoditat, en tots els seus vessants, sempre és un plus, així que el Cavatast comptarà amb servei de bus llançadora des de l’estació de tren tant dissabte com diumenge en l’horari de la mostra. A més a més, s’instal·laran zones de degustació amb taules. D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia treballa per combatre les violències masclistes i el Cavatast comptarà amb un punt lila situat a la rambla, a la zona dels estands.La Nit dels Màgnums de dimecres passat | FOTO: CavatastCavatast és molt més!Visites guiades, activitats infantils, l’Escape Room ‘El millor cava del món’, música en directe, tallers, mostra d’artesans, un tastet de la Festa de la Fil·loxera, el Cava Shopping day… El que està clar és que no hi haurà oportunitat d’avorrir-se en aquesta nova edició del Cavatast entre copa i copa. Consulteu el programa complet i a gaudir del cava a casa seva!
Web Cavatast