Jump to navigation
La gent del Singlot no es cansa de repetir que “anomenem cervesa a un producte que no ho és”. Al seu entendre, “la cervesa industrial és un producte molt respectable, però no compleix els requisits de la fórmula bàsica d'una cervesa”. A banda d'aigua, una cervesa ha contenir un gra (ordi) que es sotmeti a maceració, però el procés de fermentació ha de contenir llúpol i llevat. Les cerveses industrials, a banda d'economitzar al màxim el seu cost, prescindeixen d'aquests dos darrers ingredients i sovint substitueixen l'ordi per arròs. Curiosament, les proteïnes que conté l'arròs impedeixen que l'escuma de la cervesa es produeixi de manera natural, sense haver d'utilitzar estabilitzants.
El Fes-t'hiu es celebrarà de 7 de la tarda a 2 de la matinada i s'hi podran tastar més de 20 cerveses artesanes diferents, sempre de barril, de la mà de 10 productors. Són Ales Agullons (Sant Joan de Mediona), Beercat (Sant Marçal), Birres Ribes (Sant Pere de Ribes), Edge Brewing (Barcelona), Espiga (Sant Llorenç d'Hortons), Jolz (l'Hospitalet de Llobregat), L'Anjub (Flix), La Font del Diable (Vilanova i la Geltrú), Les Clandestines (Montferri) i Lupulus (Saragossa). La cervesa es podrà acompanyar del menjar de proximitat que elaboraran dues de les parades de la fira. Per tastar la cervesa caldrà adquirir el vas oficial de la fira, dissenyat especialment per a l'ocasió, que tindrà un cost de 2 €.
Un cop més, el festival torna a apostar per celebrar alguns tasts guiats. Seran a les 20 i les 21:30h. Per només 5 € es podran degustar cinc cerveses diferents amb l'acompanyament d'un expert. Per a aquestes activitats cal reserva prèvia al punt d'informació. Una de les novetats d'enguany serà que una de les parades estarà destinada a explicar detalladament tot el procés d'elaboració de la cervesa. També hi haurà un estand informatiu del festival Nowa Reggae, amb qui des de Singlot han establert sinèrgies.
L'associació el Singlot és una entitat sense ànim de lucre que promou la cultura de la cervesa artesana i el consum de productes ecològics i de proximitat a la ciutat. Amb el Fes-t'hiu volen acostar els cervesers als consumidors, tant als que ja coneixen el producte com els que encara l'han de descobrir. Fires com aquesta ajuden a desactivar molts tòpics sobre la cervesa artesana. Tot i que és cert que generalment la cervesa artesana és més densa i gustosa, no necessàriament ha de ser més forta o amb més graduació. També es poden elaborar cerveses lager molt suaus a partir del mètode artesanal.