Foto: 

CEDIDA
L'enòleg Ivà Gallego és qui condueix el tast

El Fira-Tast del Papiolet: passió i fidelitat per tot el que suposa el vi

Vuit edicions que consoliden una jornada singular organitzada de forma altruista amb la voluntat de donar a conèixer cellers de proximitat
Gemma Urgell
,
31/07/2017
Menjar i beure
Poc més de 100 persones viuen al Papiolet (Sant Jaume dels Domenys) durant l’any. Però, a primers d'agost, la població quasi es quatriplica. No només perquè és la seva Festa Major, sinó també, i principalment, perquè ja fa vuit anys que un grup de persones contagien la seva passió per la viticultura i els vins organitzant un vetllada molt especial: una fira amb sis cellers petits, un tast per 250 persones amb els vins insígnia d’aquests cellers, un sopar a la fresca i música. La 8a edició serà divendres 4 d’agost a partir de les 19h.

Els viticultors i veïns del Papiolet, Pere Lluch i Jordi Figueres, van ser els ideòlegs d’aquesta festa popular l’any 2010 gràcies a la passió que tenen per la seva feina i pel món vitivinícola. Al grup inicial s’hi van anar sumant la Glòria Pinyol, l’Àngels Badia, el Jordi Caralt i la Mercè Jané, persones que viuen al Papiolet, que comparteixen la mateixa passió i que any rere any treballen de forma voluntària i altruista, per tirar endavant aquest esdeveniment.  

El dia del Fira-Tast també disposen de tot un equip que s’hi bolca completament, com l’Ivà Gallego, l’enòleg que ha dirigit tots els tastos, així com amics, família i veïns del poble. Com expliquen els organitzadors, “el motor que mou tot l’equip és el fet de donar a conèixer l’essència del territori: el vi i els escumosos, així com també donar suport i reconeixement als cellers i a les persones que hi treballen”. De fet, en aquestes primeres edicions hi han passat un total de 22 cellers, la majoria del Penedès, però també d’altres regions vitivinícoles pròximes, cellers que en el seu moment no es coneixien gaire o tot just començaven, però que ara ja tenen un nom propi dins del panorama vitivinícola català com Sicus, La Gravera, Mas Vicenç, L’Olivera o Partida Creus, entre d’altres.

Els organitzadors també remarquen que els assistents són molt fidels i any rere any repeteixen, “fins i tot, en alguna edició que ens ha plogut, s’han quedat i han aguantat estoicament un Fira-Tast passat per aigua”. Cada any agrupen unes 250 persones que provenen principalment de la comarca i rodalies, principalment públic adult i també familiar, “que volen passar una vetllada agradable, gaudint del vi i els escumosos i la bona música”.

I aquesta edició, què?

Enguany es compta amb els cellers 10 d’abril Wine & Cava, Terra de Marca, Celler Mas Bella, Clos dels Guarans, Can Casals i Caves Miquel Pons. Com a novetat, aquesta edició han incorporat també elements gastronòmics: de la mà de Xerigots es maridaran els sis vins o caves del tast amb els seus formatges.

I, sense perdre de vista que el Fira-tast és l’acte que dona inici a la Festa Major del Papiolet, doncs els organitzadors no deixen de banda el caire popular i de diversió. Per aquest motiu, aquesta 8a edició durant el tast comentat es comptarà amb la presència de glosadors de primer ordre com en Marçal Ramon, la Mireia Mena, en Ferriol Macip i la Caterina Canyelles.

I al sopar a la fresca, de després del tast, un bon tall de la tradicional coca enramada i llonganissa! La festa acabarà amb l’actuació musical d’en Dani Nel·lo y los Saxofonistas Salvajes i del punxa discos Indio Gruta 77.

Més informació: 

Les inscripcions es poden fer en línia a través d'aquest formulari o també físicament a la Societat Cultural i Recreativa del Papiolet.

A

També et pot interessar