Foto: 

Toni Galitó

La Nit de vermuts i licors d’herbes (by Remeiart): una vetllada única

Els jardins del Molí del Foix acullen la quarta edició de l’esdeveniment, on es poden descobrir les possibilitats d’aquests beuratges enmig d’un ambient inigualable
Goretti Martínez
,
30/05/2017
Menjar i beure
El boom del vermut no arriba de nou a Santa Margarida i els Monjos. Des del 2014 que el municipi altpenedesenc celebra una nit dedicada al vermut i als licors d’herbes. Ho fa per escalfar motors de cara a la celebració del Remeiart; però també perquè els visitants descobreixin les múltiples possibilitats d’aquests beuratges i en puguin parlar amb els seus elaboradors.

La vetllada del dissabte 3 de juny serà ja la quarta edició de la Nit de vermuts i licors d’herbes (by Remeiart). Els jardins del Molí del Foix - un raconet meravellós de Santa Margarida i els Monjos, al centre del poble - tornen a ser l’escenari de l’esdeveniment que serveix per a escalfar motors de cara a la propera celebració de la fira d’herbes remeieres Remeiart, el gruix dels actes de la qual tenen lloc el diumenge 18 de juny al castell de Penyafort. De fet, el Remeiart va néixer l’any 2011 a Santa Margarida i els Monjos com a projecte de difusió i coneixement de les herbes remeieres impulsat des de l’Ajuntament i fet amb la col·laboració de les entitats i el teixit econòmic local amb l’objectiu de donar a conèixer les herbes des de tots els seus possibles àmbits: salut, benestar, alimentació, botànica, etc. El RemeiArt va anar creixent edició rere edició i, al 2014, va incorporar la Nit de vermuts i licors d’herbes davant la resposta entusiasta dels visitants en propostes prèvies més petites que s’havien inclòs dins el programa del Remeiart.

El vermut i els licors d’herbes es mereixien un espai propi per donar a conèixer el lligam entre les herbes i les begudes i els hi va ser atorgat en un entorn com els jardins del Molí del Foix, on el temps s’atura. La Nit de vermuts i licors d’herbes és un experiment ben senzill. Els elaboradors ofereixen als visitants els seu productes i els expliquen a qui ho demana. Només cal comprar un tiquet per cinc euros que inclou el got i quatre degustacions, més que suficient per descobrir la complexitat d’aquests beuratges de possibilitats infinites. També s’estableixen tiquets de repetició al preu d’1 euro i la possibilitat de poder acompanyar els tastos amb formatges o petits entreteniments gastronòmics. A mesura que avança la nit, a més de la descoberta del producte en sí mateix, també es poden tastar combinacions que segurament no havíem imaginat donant via lliure a la creativitat coctelera. Fins i tot els més petits es poden fer la seva pròpia combinació (sense alcohol).

Tot el que passa durant la nit
Les portes dels jardins són obertes des de les set de la tarda i fins la una de la matinada i, en el transcurs de la nit, van succeint coses molt interessants. Enguany hi ha un maridatge de vermuts i licors d’herbes amb formatges artesans a càrrec del sommelier Ton Colet a partir de dos quarts de nou del vespre (té un preu de 15€ i cal inscripció prèvia a remeiart@smmonjos.cat).
També hi haurà una proposta que repeteix respecte altres edicions, els ‘Relats eròtics amb herbes’ que, en aquesta ocasió, aniran a càrrec de Cristina Molina. Això serà a partir de les deu de la nit.
Finalment, en un ambient com aquest, no podia faltar la música. Així que a les onze la nit, el grup Set de rumba amenitzarà la vetllada amb el seu repertori musical.

Les Cuines i tapes del Remeiart
Vol-au-vent farcit d’albergínia, mozzarella i bacó gratinat al forn amb herbes del Remeiart, salmó al vapor de farigola amb reducció de vi, croquetes casolanes amb romaní i farigola, suquet de pèsols amb popets amb herbes remeieres, croqueta de cua de bou cuinada amb herbes del Remeiart, parmentier i allioli d’all negre... Si aneu a la Nit de vermuts i licors d’herbes, no dubteu a aprofitar el viatge i passar per algun dels restaurants del poble on podeu trobar les Cuines i Tapes del Remeiart. Prop d’una vintena de restaurants col·laboren en aquesta proposta de difusió de les herbes remeieres a la cuina. Aquest any 2017 les podreu tastar des del divendres 2 de juny i fins al diumenge 18 de juny. A més, enguany els organitzadors han editat una petita guia per tal que les persones amb algun tipus al·lèrgia o intolerància coneguin els elements fonamentals de cada plat. Totes les tapes tenen un cost de 3 euros i els menús costen entre 15 i 25 euros. Les tapes estaran acompanyades per una copa de cava, vi o aigua.

 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Web del Remeiart
Sortegem tiquets per la Nit de vermuts i licors d'herbes i per les tapes del Remeiart! Cliqueu aquí

A

També et pot interessar