,
03/07/2018
Audiovisual
Fotograma del NO-DO on apareix La Plana de Mont-rós

'El secret atòmic de Franco' i les mines de la Vall Fosca

'El secret atòmic de Franco' és un documental que narra en profunditat l’aspiració franquista per disposar en secret de la Bomba Atòmica. Coma resultat de la investigació periodística feta per Cristina Muelas, queda clara la voluntat per part dels alts càrrecs militars per construir un artefacte nuclear i reforçar així la posició d’Espanya al món. Un conjunt de mines disseminades per tota la península esdevindrien el pilar del mineral necessari: les Mines Eureka, a la Vall Fosca, en són un exemple.

La periodista castellbisbalenca va guanyar amb aquest documental els premis #Tuetscultura del grup SOM.

Si en voleu saber més, el pròxim 13 de juliol a les 18h, en el marc del 3r Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus, es fa una ruta guiada fins a les mines Eureka. La sortida serà des de La Plana de Mont-ros i, un cop allà, es revelaran els secrets de l'urani de Franco i les mines que amagaven el mineral en una xerrada a càrrec del Museu Hidroelèctric.  
Oi que us pica la curiositat? A nosaltres també!

El Secret Atòmic de Franco from Cristina Muelas on Vimeo.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses...

03/07/2018
'El secret atòmic de Franco' és un documental que narra en profunditat l’aspiració franquista per disposar en secret de la Bomba Atòmica.
13/06/2018
Un cop més arriba amb aire fresc una de les propostes culturals més innovadores del de l'estiu pallarès, el Festival MUDA. 
19/03/2018
Una ventada indomable d’aire fresc baixa de les muntanyes de la Val d’Aran per abraçar l’escenari.