Samarreta commemorativa de 30 anys de comarca de l'Alta Ribagorça

Foto: 

Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça

L'Alta Ribagorça fa 30 anys

Una setmana plena d'actes commemoratius
Surtdecasa Pirineus
,
21/05/2018
Entorn
El 16 de març de 1988 es va constituir en seu parlamentària una nova divisió territorial donant lloc a la creació de la comarca Alta Ribagorça. Per commemorar el 30è aniversari de la seva constitució des de l'ens comarcal s'han organitzant diverses activitats que es realitzaran principalment del 21 al 27 de maig i que van adreçades a tot el públic.

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça commemora enguany el 30è aniversari de la seva constitució. Des de l'ens comarcal s'han organitzant diverses activitats que es realitzaran principalment del 21 al 27 de maig i que van adreçades a tot el públic.

Xerrades, conferències, titelles, concerts, festes i balls populars són alguns dels actes programats emmarcats en l’aniversari de la comarca. Durant la setmana tindrà lloc l’acte institucional en el qual es retrà homenatge a les persones que van fer possible la creació del Consell, així com destacar la feina realitzada des de la institució durant aquestes tres dècades. Per això, es vol comptar amb totes les persones que al llarg d'aquests trenta anys han format part del Consell, ja sigui com a presidents i consellers comarcals, càrrecs electes dels ajuntaments, entitats o associacions de la comarca.

Aquest dilluns es donarà el tret de sortida a les activitats commemoratives que es faran al llarg del 2018 amb una presentació sobre la 'Heràldica cívica a l’Alta Ribagorça' que anirà a càrrec de Armand de Fluvià i Escorsa, genealogista i heraldista. Dimarts 22 de maig, Jesús Burgueño geògraf i professor de la Universitat de Lleida presentarà l’Estudi de Béns comunals i termes tradicionals de l’Alta Ribagorça i a la tarda el club d’Escacs Alta Ribagorça ha preparat una jornada a l’aire lliure.

Sens dubte, un dels plats forts serà la conferència “No vale rendirse” del coach i consultor Emili Duró que es farà dimecres a les 19 hores al cinema ribagorçana del Pont de Suert. Aquest acte s’emmarca dins la taula sectorial sobre turisme que la capital de l’Alta Ribagorça acull aquest mateix dia organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran en la qual s’analitzaran i es posaran a debat models de gestió en el sector del turisme.   

Dijous s’ha programat un espectacle teatral adreçat a famílies amb música en directe. Pels més joves dissabte es celebrarà la Holly Dolly, un festival de música i colors amb Dj i animació i finalment, diumenge hi haurà l’acte de cloenda amb balls tradicionals, tastet de productes de km0 i música ribagorçana.

Amb la col·laboració del club filatèlic de Lleida s’ha editat un segell commemoratiu que serà presentat dijous juntament amb una ponència sobre la filatèlia a l’Alta Ribagorça a càrrec de Carles Tolo.  Els actes s’han programat en diversos municipis per tal de no centralitzar-ho tot  a la capital de la comarca.

Quan a material de merchandising, el Consell Comarcal ha editat diversos materials de promoció així com bosses, adhesius, samarretes per tal de distribuir-ho durant els dies de commemoració. També s’ha realitzat un audiovisual que es projectarà en l’acte institucional.

A

També et pot interessar