La genenta és un dels animals que podem trobar al Centre de Fauna de MónNatura Pirineus

Foto: 

MónNatura Pirineus

MónNatura Pirineus convida als infants a passar un cap de setmana ple de natura

Les estades familiars del 23 al 25 de novembre commemoren el Dia Internacional de la Infància
Laia Singla
,
09/11/2018
Família
El dia 20 de novembre, les Nacions Unides celebren el Dia Universal de la Infància. És un dia consagrat a la fraternitat i la comprensió entre els infants del món i que commemora la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989. L’objectiu d’aquest dia és recordar que els infants són el col·lectiu més vulnerable i que pateix més les crisis i els problemes del món. En el marc d’aquesta celebració, la gent de MónNatura Pirineus fan una proposta d’estades familiars que serà gratuïta per nens i nenes fins a onze anys. Un cap de setmana ple d’activitats infantils amb tallers, animació i descoberta de la natura com ens tenen acostumats des de Planes de Son.

MónNatura Pirineus és un equipament de la Fundació Catalunya la Pedrera dedicat a la divulgació dels valors naturalistes, que va néixer el 2002 amb una visió molt clara: sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant activitats d’educació ambiental.
 
Ubicat a Planes de Son (Valls d’Àneu) a 1530 metres d’altitud, ocupa un paratge d’alta muntanya i convida a viure experiències que s’empelten de descoberta i aprenentatge. Dins l’edifici bioclimàtic, a banda de l’espai d’allotjament, hi trobem un espai de restauració, un laboratori, l’auditori, la biblioteca, el planetari, la ludoteca i una aula d’informàtica. El conjunt es complementa amb el Centre de fauna on hi viuen espècies endèmiques del Pirineu on s'hi poden veure de ben a prop linx, genetes, daines, guineus, teixons o galls fers a l’hora que assabentar-nos del projecte de reintroducció del Trencalòs en que la Fundació participa.

Tots aquests elements es posen a disposició dels objectius de preservació, divulgació i conservació dels valors naturals i culturals del territori, oferint als visitants experiències i propostes adreçades a públic general i a grups, però sobretot adreçat a infants, reforçant el valor pedagògic i divulgatiu de la Fundació.

En aquesta línia, el cap de setmana del 23 al 25 de novembre, MónNatura Pirineus afegeix la protecció de la infància dins dels seus valors oferint aquestes estades familiars que seran completament gratuïtes per als menors d’onze anys. El cost pels adults serà de 137 euros, però s’aplicarà l’habitual 10% de descompte a famílies nombroses i monoparentals.

Les estades inclouen allotjament, àpats i les activitats (Cinema naturalista, Viatja per les Galàxies i Fauna dels Pirineus). El dissabte al matí, a partir de les 12h, se celebrarà ‘La Festa dels Infants' i el porxo de l’edifici principal s’omplirà de tallers i activitats diverses que oferiran la companyia Ai Carai!. A la tarda, i continuant amb aquest grup d’animació, un espectacle i xocolatada oberta a tothom.  El diumenge al matí, després d’esmorzar, l’activitat ‘Fauna dels Pirineus’ tanca les estades en un cap de setmana ple d’experiències i valors socials. 

Més informació: 

Sobre els drets dels infants al web d'Amnistia Internacional 
Els drets dels infants en una adaptació d'escoltes i guies de Catalunya
Web de MónNatura Pirineus

A

També et pot interessar