AGENDA
Arts
Del 8 de novembre al 25 de febrer
2017
Museu de la Noguera
  • Balaguer

Exposició 'El retrat de la mirada'

L’obra de Francesc Borràs és en essència testimoni pictòric del caràcter balaguerí. Les seves pintures mostren la vida als carrers, la gent i tot allò que conformava el relat col·lectiu de la ciutat. Tanmateix, a banda de l’obra dedicada als mercats, les escenes quotidianes i la vida als carrers, Francesc Borràs també realitzà un seguit de peces per guanyar-se la vida. Aquestes obres sovint eren retrats que li encarregaven les famílies més benestants i influents, i suposen la part més comercial del seu treball.

L’exposició 'Francesc Borràs: el retrat de la mirada' es planteja a partir de diversos eixos temàtics, però que formalment comparteixen la importància d’un element clau en l’obra de l’artista: la representació de la mirada.
Les obres es presenten a partir de tres plantejaments formals i conceptuals: El gest contingut, pel qual s’evidencia la voluntat de l’artista de captar un instant, una expressió fugaç en el rostre de la persona retratada; El retrat com a símbol de distinció social, pel qual s’entén el retrat com a forma de reforçar la identitat i la posició de les classes burgeses benestants; i El retrat més personal, en el qual s’hi emmarquen aquells retrats que l’artista realitzà amb persones properes com a protagonistes.

Preu: 

Entrada gratuïta

Comissari: 

Irma Secanell

Més informació: 

El retrat

Et pot interessar

Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 11 de juliol, 22:30h
Lleida
Supertietes
Diumenge 4 de març, 18h
Balaguer
Edith Shaar
Dissabte 3 de febrer, 11h
Juneda
Tierra firme
Diumenge 21 de gener, 18h
Juneda
Tragèdia al call
Diumenge 4 de febrer, 10:30h
Tàrrega
Coves Meravelles
Del 16 de desembre al 2 de febrer
Benifallet
Petit piano
Dijous 25 de gener, 9:45h
Lleida
Del 22 de desembre al 28 de gener
Vilafranca del Penedès