AGENDA
Arts
El retrat
2017
Del 8 de novembre al 25 de febrer
  • Balaguer
Museu de la Noguera

Exposició 'El retrat de la mirada'

L’obra de Francesc Borràs és en essència testimoni pictòric del caràcter balaguerí. Les seves pintures mostren la vida als carrers, la gent i tot allò que conformava el relat col·lectiu de la ciutat. Tanmateix, a banda de l’obra dedicada als mercats, les escenes quotidianes i la vida als carrers, Francesc Borràs també realitzà un seguit de peces per guanyar-se la vida. Aquestes obres sovint eren retrats que li encarregaven les famílies més benestants i influents, i suposen la part més comercial del seu treball.

L’exposició 'Francesc Borràs: el retrat de la mirada' es planteja a partir de diversos eixos temàtics, però que formalment comparteixen la importància d’un element clau en l’obra de l’artista: la representació de la mirada.
Les obres es presenten a partir de tres plantejaments formals i conceptuals: El gest contingut, pel qual s’evidencia la voluntat de l’artista de captar un instant, una expressió fugaç en el rostre de la persona retratada; El retrat com a símbol de distinció social, pel qual s’entén el retrat com a forma de reforçar la identitat i la posició de les classes burgeses benestants; i El retrat més personal, en el qual s’hi emmarquen aquells retrats que l’artista realitzà amb persones properes com a protagonistes.

Preu: 

Entrada gratuïta

Comissari: 

Irma Secanell

Més informació: 

Et pot interessar

Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 11 de juliol, 22:30h
Lleida
Sala B
Del maig al desembre
Penelles
On són les dones targarines
Del 6 d'abril al 27 de maig
Tàrrega
Tragèdia al call
Diumenge 3 de juny, 10:30h
Tàrrega
Del 18 de maig al 4 de novembre
Palamós
Mimesi
Del 4 de maig al 30 de juny
Lleida