Espectacles
,
2021

Performance 'Malpaís'

Inaugura la 12a edició de la Biennal d'Art Leandre Cristòfol, la performance 'Malpaís' de Mariona Moncunill. Un projecte que gira entorn del paisatge del desert de Tabernas (Almeria) i el seu entorn, partint del seu ús com a plató en les pel·lícules del gènere spaghetti western i, en especial, en les tres que formen part de la 'Trilogia del dòlar', dirigides per Sergio Leone, entre 1964 i 1966.

En aquests films, el desert d'Almeria és un actor involuntari que interpreta el desert de la zona fronterera entre els Estats Units i Mèxic, per la similitud aparent entre ambdós paisatges, especialment caracteritzats per les zones de malpaís o badlands. Aquest punt de partida és el desencadenant d'una recerca més àmplia que s'endinsa en l'actualitat i que estén els seus tentacles cap a altres deserts i conflictes.

'Malpaís' és una xerrada performativa que articula diversos aspectes de la recerca sobre el desert d'Almeria com a plató cinematogràfic natural, en la seva comparació estètica, simbòlica i natural amb un territori tan llunyà com és el malpaís de la frontera mexicanoestatunidenca, o fins i tot el desert marcià, en un viatge temporal entre l'actualitat, els anys seixanta del segle xx (quan es van rodar les pel·lícules) i la segona meitat del segle xix (l'època en la qual s'ambienten els films).

Aquesta xerrada performativa aprofundeix, finalment, en problemes d'avui, com són els conflictes entre els ecosistemes i l'explotació econòmica a Tabernas o la colonització de Mart i els seus imaginaris.

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat.

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Més informació: