Llibres
,
2021
Dissabte 15 de maig, 19h
Plaça del poble
Llardecans

Presentació del llibre 'Els secrets de l'Horta'

Presentació del llibre 'Els secrets de l'Horta' de Joan Pifarré, mestre d’Educació Especial i un apassionat de l'horta lleidatana i especialment dels costums i tradicions de pagès que ell anomena amb el terme agrocultura. L'acte comptarà amb la participació de Iolanda Mateu Dolcet.

Sinopsi: 

El llibre és un recull de fets històrics, anècdotes i curiositats de l'horta lleidatana ordenat cronològicament, però sense la intenció de fer un llibre d'història convencional sinó una aproximació propera a la realitat, les vivències i les tradicions que atresora aquest espai agrari i natural que és un gran desconegut de Lleida.

Personatges històrics com l'emperador romà Juli Cèsar, el comte Ramon Berenguer IV, Pere I, Pere Cavassèquia, Miquela Sassala, Jaume I, Felip V, Carles V, el marquès de Blondel, les pageses Mercè Rovira i Joana Marquès o la castellera Helena Llagostera, formen part del relat vital de l'Horta de Lleida.

Perquè l'Horta té aquesta oportunitat de mostrar com ha sigut de decisiva en molts moments històrics i com d'importants han estat les tradicions de pagès al llarg de la nostra història. Així doncs, el llibre mostra aquest llegat agrocultural.

Preu: 

Accès gratuït

Organitza: 

Ajuntament de Llardecans i Pagès Editors

Més informació: 

  • imatge de control 1per1