Espectacles
,
2024
Dijous 7 de març, 21h
Teatre Municipal de l'Escorxador
Lleida

Espectacle 'Llumeneres'

Teatre 'Llumeneres', una obra basada en un llibre de poemes homònim d'Oriol Sauleda, on fa de mestre de cerimònies d'una festa de la paraula, la música i la dansa esdevinguda espectacle, on es convoca el públic a deixar-se anar en un trànsit reparador a ritme de techno, salsa, psytrance, bossa nova o swing.

Una festa on impera el sentiment de pertinença a un col·lectiu efímer i tothom espera passar-ho bé. Una patxanga? Un guateque? Potser només un pretext per no oblidar que aquí hem vingut a viure.

Edat recomanada: a partir de 14 anys 

Durada: 80 minuts

Sinopsi: 

L’any 1518, a Estrasburg, va donar-se una plaga estranyíssima. Es diu que la pacient zero va ser Frau Troffea: un dia va sortir de casa i es va posar a ballar, en trànsit. Van anar passant les hores, van anar passant els dies i s’hi anava sumant gent. En una setmana eren vora 40 ballarins, en un mes gairebé 400.

Els ballarins van morir d’atacs epilèptics, d’infarts i d’esgotament. Mai s’ha arribat a saber si va ser la pressió d’una crua societat feudal o una possessió col·lectiva el que va causar aquesta estranya epidèmia. Les autoritats instal·len un espai habilitat per expiar els mals ballant.

Comencen a sortir criatures estranyes, caps parladors, àngels amb ulls a les ales i conills que abans eren núvols.

Preu: 

 

10€ general | 6€ Amic/ga de la Temporada
Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Dramatúrgia: basada en un llibre de poemes homònim d'Oriol Sauleda
Mirada externa: Montse Colomé
Espai sonor: Sergi Ruiz
Il·luminació: Sílvia Valls
Repartiment: Oriol Sauleda, Anna Vilamú i Montse Colomé

Organitza: 

La Paeria, Ajuntament de Lleida

Més informació: 

  • imatge de control 1per1