AGENDA
Arts
xposició, fotografia, art, cinema, sala, Juan Plasencia, Surtdecasa Ponent, 2017, març, abril
2017
Del 27 de març al 29 d'abril
  • Lleida
Institut d’Estudis Ilerdencs

Exposició 'Fila 7'

Del 27 de març al 29 d’abril, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, acollirà l’exposició 'Fila 7, cinemes amb història', un reportatge del fotògraf documentalista Juan Plasencia, representat per l’agència Zoom, en el marc de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, aquesta exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida). Aquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats de l’estat com Madrid, Castelló i Barcelona. També es va estrenar un curt (5') en els 43 cinemes de sala única coincidint amb la inauguració del Festival de Cinema de Sant Sebastià.

'Fila 7, cinemes amb història' és un reportatge que reuneix els testimonis de persones que estan al capdavant dels 43 cinemes de sala única que hi ha a Espanya. Alguns d'aquests cinemes porten més de dos segles a l'esquena. Ara, aquestes llegendàries sales lluiten per no tancar.

En temps de multisales i de consum de cinema a través de diverses plataformes telemàtiques, aquests cinemes constitueixen un patrimoni d'indubtable valor cultural, històric i arquitectònic que s'està extingint lenta i inexorablement. En la majoria dels casos, aquestes sales van deixar de ser rendibles des de fa molt temps, però s’han resistit a tancar perquè aquests cinemes no són només un negoci, sinó una llar per aquells que hi han viscut. Com és el cas d’en Joaquín Fuentes, gerent dels cinemes de Peñaranda de Bracamonte i Astorga, que va néixer al cinema d'estiu on treballaven els seus pares.

Et pot interessar

Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 11 de juliol, 22:30h
Lleida
Sandoval
De l'1 al 25 de març
Lleida
17/17
De l'1 al 31 de març
Juneda
Desgana
Diumenge 25 de març, 12h
Mollerussa
Barroc
Divendres 6 d'abril, 20:30h
Lleida
Paggliacci
Dimecres 9 de maig, 21h
Lleida
Adossats
Diumenge 25 de març, 19h
Balaguer