Fires i festes
,
2015
Del 6 al 10 de novembre
Diversos espais
Balaguer

Festa Major del Sant Crist de Balaguer

És la Festa Major més tardanera de la Noguera, estem parlant de les Festa Major de Balaguer, més conegudes com les Festes del Sant Crist. Del 6 al 10 de novembre la capital de la Noguera farà festa grossa amb un programa carregat d'activitats! Aquí el teniu! 

DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE

09.45 h Tradicional OFRENA FLORAL de tots els nens i les nenes de la ciutat. Trobada a la plaça del Mercadal i recorregut fins al Santuari, acompanyats pels GEGANTS DE LA CIUTAT i LA COMPANYIA LA CREMALLERA amb la cercavila  REBOMBORI.
11.00 h BALLADA DE GEGANTS  a l’esplanada del Sant Crist i actuació del grup d’animació LA CREMALLERA amb l’espectacle DE BANDA A BANDA.
11.00 h CAMPIONAT LOCAL MIXT de BITLLES CATALANES, organitzat per  l’Associació de la Gent Gran la Noguera, a les pistes de petanca del Molí de l’Esquerrà.  
11.30 h OFRENA FLORAL del CF Balaguer. 
11.30 h FINAL DEL CAMPIONAT DE BILLAR A TRES BANDES  al Casal d’Avis de Balaguer, organitzat per l’Associació Gent Gran la Noguera. 
12.00 h REPIC GENERAL DE CAMPANES que anuncien l’inici de les festes del Sant Crist.
17.00 h OFRENA FLORAL de la gent gran, organitzada per l’ Associació de Gent Gran la Noguera, al Reial Santuari del Sant Crist.
 18.30 h BALL DE LA GENT GRAN amb l’Orquestra MADISON GROUP, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
20.00 h INAUGURACIÓ de l’Exposició GERMANS PLA. LES ARRELS I LA MEMÒRIA. A la sala temporal del Museu de la Noguera. Aquesta exposició podrà visitar-se fins al dia 28 de febrer.
21.00 h PREGÓ DE FESTES a càrrec del Sr JOSEP VALLVERDÚ I AIXALÀ, escriptor referent de literatura infantil i juvenil en català, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer.
21.45 h  1a edició de l’ESPENYATS. Concentració de penyes i colles, davant la carpa Jove ubicada a la zona d’aparcament del pavelló Inpacsa.
Seguidament, PREGÓ JOVE amb llançament de “Lo Coet” i pirotècnia i animació a càrrec del GRUP DE PERCUSSIÓ BANDELPAL i EL GRUP DE DIABLES BÈSTIES FERÉSTEGUES DE BALAGUER.
Tot seguit, “llonganissada” popular, amb activitats diverses. Preu del tiquet: 2€ (Entrepà consumició). Venda de tiquets al casal Lapallavacara. Ho organitza: Associació Joves BLG.
00.00 h NIT DEL JOVENT amb el FESTIVAL HANDS UP amb els DJ’S TASIES, LOUIS FOX I KATE EAR, amb regals i sorpreses, a la carpa Jove situada a la zona d’aparcament del pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.

 

DISSABTE 7 DE NOVEMBRE

9.00 h CAMPIONAT MIXT DE PETANCA, per als socis i convidats dels diferents casals i associacions de la província,  a la pista de petanca del Molí de l’Esquerrà i esmorzar de germanor per als participants, organitzat per l’Associació de Gent Gran la Noguera.
9.30 h SI VOLS ESMORZAR BÉ... VINE A BALAGUER! Tradicional esmorzar de germanor amb coca amb samfaina, cervesa i sucs de fruita, a la plaça del Mercadal.
9.30 h TORNEIG ESCOLAR D’ESCACS “MEMORIAL PIJUAN” , al casal Lapallavacara. Obert a tots els alumnes de les escoles de la ciutat i als jugadors del Club d’Escacs Balaguer des de categoria sub 8 fins a sub 14 (fins a 14 anys). Inscripcions a les mateixes escoles o al Club d’Escacs Balaguer.
12.00 h INAUGURACIÓ de la MOSTRA - EXPOSICIÓ DE BONSAIS, a càrrec del CLUB BONSAI BALAGUER,  a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer. Aquesta exposició podrà visitar-se fins al dia 10 de novembre, inclòs. Horari de visites: d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.
13.00 h LLIURAMENT DELS PREMIS de petanca, billar i bitlles catalanes , a les mateixes pistes de petanca del Molí de l’Esquerrà.  
13.30 h LLIURAMENT DEL PREMI Encarnació Vilà a l’Escola Àngel Guimerà i l’associació l'Estel i dels premis escolars d’escacs “MEMORIAL PIJUAN” a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer.
17.00 h CAMPIONAT de PLAYSTATION “CALL OF DUTY BLACK OPS III”, a la carpa Jove. Inscripció gratuïta al correu joventut@impic.cat, per telèfon al 973.451 555 o presencialment al casal Lapallavacara. Ho organitza: Associació Joves BLG.
17.00 h SIMULTÀNIES D’ESCACS amb un Gran Mestre Internacional, davant 25 escaquistes de la ciutat, organitzades pel Club d’Escacs Balaguer, al vestíbul de l’Ajuntament.
17.00 h XXXV CURSA DEL SANT CRIST pels carrers de Balaguer, organitzada pel Club Atlètic Maratonians del Segre. Circuit de 5 km, apte per a tothom. Sortida i arribada al pavelló del Molí de l’Esquerrà. Inscripcions i informació: www.maratonians.org. Obsequi d’una samarreta tècnica i berenar per als participants.
17.30 h CINEMA INFANTIL amb la projecció de la pel·lícula ATRAPA LA BANDERA (en català) al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament)  plaça del Mercadal, 1. Per a tots els públics. Preu entrada: 4,5 euros.
17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL, al pavelló Inpacsa.  Entrada gratuïta.
18.30 h LLIURAMENT DELS PREMIS ZIRYAB amb INTERVENCIÓ MUSICAL, a càrrec dels ALUMNES DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA de Balaguer, a la sala de Benestar Social, del carrer del Miracle. Entrada gratuïta. Aforament limitat.
19.00 h BALL DE TARDA amb l’Orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
20.00 h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “VIATGE A LA VIA CATALANA” de Toni Strubell, a la sala d’actes de l’Ajuntament, organitzat pel Casal Pere III.
Seguidament, ACTUACIÓ DEL BALL DE BASTONS DEL CASAL PERE III, a la plaça del Mercadal.
22.00 h TEATRE amb la representació de l’obra PELS PÈLS de Paul Pörtner, amb Àlex Casanovas, Mercè Comes, Pep Planas, Beth Rodergas, Pep Sais i Jofre Borràs, al Teatre Municipal. Venda d’entrades anticipades al teatre: 22 € platea, 20 € amfiteatre.
22.15 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula IRRATIONAL MAN (en català), al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament ) plaça del Mercadal, 1. Preu entrada: 7 euros.  Reduïda : 5 euros.
23.00 h BALL DE NIT amb l’Orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
23.30 h CONCERT JOVE amb GERMÀ NEGRE, ELS CATARRES i LAX’N BUSTO a la carpa Jove situada a la zona d’aparcament del pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
 

DIUMENGE 8 DE NOVEMBRE

11.00 h BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS per la ciutat. Sortida i arribada a  la plaça del Mercadal, amb la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER.
 12.00 h 54è CONCURS  DE COLLES SARDANISTES Trofeu Ciutat de Balaguer amb LA BELLPUIG COBLA. S’hi disputa la gran final del Campionat de Catalunya, a la plaça del Mercadal.
17.00 h  CAMPIONAT DE BOTIFARRA, a la carpa Jove. Preu inscripció: 10 euros per parella, al casal de Lapallavacara. Amb obsequi per a cada participant.
17.00 h ESPECTACLE INFANTIL ANIMA’T I BALLA a càrrec de la companyia PLÀSTICS, al pavelló del Molí de l’Esquerrà. Apte per a tots els públics. Entrada gratuïta.
17.30 h CINEMA INFANTIL amb la projecció de la pel·lícula ATRAPA LA BANDERA (en català), al cinema Balaguer (sala d’actes de l'Ajuntament ) plaça del Mercadal, 1. Preu entrada :  4,5 euros.
17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra NUEVA ALASKA  al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
19.00 h BALL  DE TARDA amb l’Orquestra NUEVA ALASKA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
19.15 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula IRRATIONAL MAN (en català), al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament) plaça del Mercadal, 1. Preus entrada: 7 euros. Reduïda: 5 euros.
21.00 h PIROMUSICAL DEL SANT CRIST a càrrec de la pirotècnia Igual. El castell es dispararà des dels marges del riu Segre. Parc de la Transsegre.
22.15 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula IRRATIONAL MAN (en català), al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament)  plaça del Mercadal, 1. Preu entrada: 7 euros. Reduïda: 5 euros.
 23.00 h BALL DE NIT amb l’Orquestra NUEVA ALASKA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
23.00 h NIT JOVE amb HOTEL COCHAMBRE i els grups locals MAPETS i KALIKENYOS FM DJ LOKITO,  a la carpa Jove a la zona d’aparcament del  pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
 

DILLUNS 9 DE NOVEMBRE 

10.15 h SORTIDA des de l’Ajuntament de la CORPORACIÓ MUNICIPAL cap al Santuari del Sant Crist, per assistir a la MISSA SOLEMNE, acompanyats pels Macers, Gegants i Capgrossos i la BANDA DE MÚSICA ELS MINISTRES DEL SAC.
11.00 h 2n CONCURS DE DIBUIX I PINTURA RÀPIDA “CIUTAT DE BALAGUER”  per a  edats compreses entre 5 i 16 anys.Tema: La Festa Major de Balaguer. Lloc trobada: Ajuntament de Balaguer. Per a inscripcions: matins, a l’Institut Municipal de Progrés i Cultura o al tel. 973 446 606 i tardes, a l’acadèmia Aurea, al passeig de l’estació, 1 1r. o al tel. 636 110 707. Obsequi per a tots els participants. Ho organitza: Acadèmia Aurea.
11.00 h  MISSA SOLEMNE  presidida per l’arquebisbe, Mons. Joan Enric Vives i Sicília, al Reial Santuari del Sant Crist
12.45 h BALL DE L’HARPIA amb la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER,  i posterior BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS a la plaça del Mercadal, acompanyats per la BANDA DE MÚSICA ELS MINISTRES DEL SAC.
13.00 h BALLADA DE SARDANES amb la COBLA de l’ORQUESTRA SELVATANA, a la plaça del Mercadal.
17.00 h CAMPIONAT de PLAYSTATION “FIFA 2016”, a la carpa Jove. Inscripció gratuïta al correu joventut@impic.cat, per telèfon al 973.451 555 o presencialment al casal Lapallavacara. Organitza: Associació Joves BLG.
17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra SELVATANA,  al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
18.00 h ESPECTACLE DE MÀGIA amb ENRIC MAGOO, al Teatre Municipal.Entrada gratuïta per als menors de 14 anys. Majors de 14 anys, 5 euros. Edat recomanada: a partir de 3 anys. Aforament limitat.
19.15 h CINEMA amb la projecció de la pel-lícula EL CORREDOR DEL LABERINTO: LAS PRUEBAS, al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament) plaça del Mercadal, 1. Preu entrada: 7 euros. Reduïda: 5 euros.
19.30 h BALL DE TARDA amb l’ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta. 
22.00 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula EL CORREDOR DEL LABERINTO: LAS PRUEBAS, al cinema Balaguer (sala d’actes de l’ Ajuntament) plaça del Mercadal, 1. Preu entrada: 4,5 euros. Dia de l’espectador.
23.00 h BALL DE NIT amb l’ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló Inpacsa.Entrada gratuïta.
23.00 h NIT DE DJ’S LOCALS amb EDU VERDEJO, DUBSOUND i KARLES vs PÀMIES, a la carpa Jove.
 

DIMARTS 10 DE NOVEMBRE 

11.00 h REPRESENTACIÓ DE LA REBUDA DEL SANT CRIST AMB LA DANSA DE LA CREU, per part de les Germanes Clarisses de la ciutat, al Reial Santuari del Sant Crist. I seguidament s’oficiarà la missa.
12.00 h TALLER EDUCATIU “Retallables mòbils amb els gegantons” i BALLADA DE GEGANTS a càrrec de la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER  a la plaça del Mercadal.
13.00 h BALLADA DE SARDANES amb la COBLA DE L’ORQUESTRA MARAVELLA, a la plaça del Mercadal.
17.00 h ESPECTACLE INFANTIL LA FESTA SALADA amb la Companyia ENCARA FAREM SALAT, al pavelló del Molí de l’Esquerrà. Apte per a tots els públics. Entrada gratuïta.
17.30 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula EL CORREDOR DEL LABERINTO: LAS PRUEBAS, al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament) plaça del Mercadal, 1. Preu entrada: 7 euros. Reduïda: 5 euros.
17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA MARAVELLA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.
19.30 h BALL FI DE FESTA amb l’ORQUESTRA MARAVELLA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta
19.45 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula IRRATIONAL MAN (en català), al cinema Balaguer (sala d’actes de l’Ajuntament)  plaça del Mercadal, 1. Preu entrada: 4,5 euros. Dia de l’espectador.
 

DIUMENGE 15 DE NOVEMBRE

9.00 h CONCURS DE PESCA de Festa Major als marges del riu Segre, organitzat per la Societat de Pescadors Esportius de Balaguer.  En finalitzar, es farà també el lliurament de trofeus de fi de temporada. Les inscripcions es poden realitzar al local social.

 

Més info: www.balaguer.cat

  • imatge de control 1per1