'Mariola és nom de dona', el videoclip que reivindica el paper de la dona i el barri de la Mariola de Lleida

07/03/2019

Veïns i veïnes del barri de la Mariola van participar el passat dimarts en l’enregistrament del videoclip 'Mariola és nom de dona' a ritme del garrotí. La iniciativa s’ha impulsat a través del Pla Integral Mariola i el Pla de Desenvolupament Comunitari de la zona amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El projecte neix de la voluntat d’aprofitar el garrotí, cançó popular de Lleida, per reivindicar el paper de la dona, així com del propi barri.

En aquest projectes s’ha elaborat un garrotí 'en femení', amb contingut entorn de la dona i el seu apoderament. Una desena d’entitats i associacions del barri han col·laborat en el videoclip: IES Templers, joves del PFI, l’Escola d’adults, el Centre Cívic Mariola i l’Associació de Veïns de La Mariola, entre d’altres.

Els participants s’han preparat una o dos estrofes abans de la gravació. El vídeo ha anat a càrrec de Replay Serveis Audiovisuals i Er Taqueta, grup lleidatà de rumba i garrotins, s’ha encarregat de la música.

El garrotí promou el mestissatge entre cultures i és una música fàcil i divertida que es caracteritza pel seu contingut irònic.