,
07/03/2019
Audiovisual

'Mariola és nom de dona', el videoclip que reivindica el paper de la dona i el barri de la Mariola de Lleida

Veïns i veïnes del barri de la Mariola van participar el passat dimarts en l’enregistrament del videoclip 'Mariola és nom de dona' a ritme del garrotí. La iniciativa s’ha impulsat a través del Pla Integral Mariola i el Pla de Desenvolupament Comunitari de la zona amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El projecte neix de la voluntat d’aprofitar el garrotí, cançó popular de Lleida, per reivindicar el paper de la dona, així com del propi barri.

En aquest projectes s’ha elaborat un garrotí 'en femení', amb contingut entorn de la dona i el seu apoderament. Una desena d’entitats i associacions del barri han col·laborat en el videoclip: IES Templers, joves del PFI, l’Escola d’adults, el Centre Cívic Mariola i l’Associació de Veïns de La Mariola, entre d’altres.

Els participants s’han preparat una o dos estrofes abans de la gravació. El vídeo ha anat a càrrec de Replay Serveis Audiovisuals i Er Taqueta, grup lleidatà de rumba i garrotins, s’ha encarregat de la música.

El garrotí promou el mestissatge entre cultures i és una música fàcil i divertida que es caracteritza pel seu contingut irònic.

 

16/03/2020
El Petit de Cal Eril ha publicat al seu canal de Youtube i a través de les xarxes socials, la pel·lícula íntegra del seu últim disc 'Energia Fosca' (Bankrobber, 2019), formada pels videoclips i els lyrics videos del disc.
02/04/2019
Ahir el cantant i compositor d'Alpicat David Esterri, conegut popularment amb el pseudònim Lo Pardal Roquet, publicava al
11/03/2019
Fa uns dies, la banda ska-rock de Tàrrega The Targarians van treure a la venda el seu segon disc 'Crida amb mi!' (MMM Music 2019), un crit d'il·lusió, de crítica social, que desvetlla consciències, amb una sonoritat més madura i un missatg
07/03/2019
Veïns i veïnes del barri de la Mariola van participar el passat dimarts en l’enregistrament del videoclip 'Mariola és nom de dona' a ritme del garrotí.
05/03/2019
Callejón Canalla, a través dels seus comptes a les xarxes social, acaba de presentar un nou videoclip: 'Indicio Final', el tema que posa títo
20/02/2019
El grup La Terrasseta de Preixens va presentar ahir, a través del seu canal de youtube, el vídeoclip ‘Surt el sol’, la
14/02/2019
Fa uns mesos que la banda ponentina Möndo Loco -nascuda el 2011 a la ciutat de Lleida- està coent a foc molt lent el seu segon àlbum, 'Dueños de Nada' de la mà de Calaverita Records!